• Πολιτική

    Oταν ο Koτζιάς καλωσόρισε στις Βρυξέλλες τον Boris Johnson (pic)

    • NewsRoom

    Μπόρις Τζόνσον


    Mε μία φωτογραφία που ανέβασε στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετέφερε στην κοινή γνώμη το θερμό καλωσόρισμα που επεφύλαξε στον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Boris Johson, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε..

    kotzias boris jonhson

    Εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit και σφοδρός επικριτής του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόσφατος είναι ο παραλληλισμός του για την Ε.Ε. με το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ για την Ευρώπη) ο Boris Johnson έγινε θερμά δεκτός και από την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Federica Mogherini. “Η συνεργασία μας στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας συνεχίζεται, και σήμερα τον καλωσορίζουμε σαν ένα νέο μέλος της οικογένειάς μας” δήλωσε στους δημοσιογράφους η κ. Mogherini, άγνωστο όμως είναι πόσο πίστευε η ίδια τα λόγια της.

    Η πρεμιέρα του τρελο-Boris στις Βρυξέλλες ήταν πάντως εντυπωσιακή και ιδιαίτερα επικοινωνιακή, αποδεικνύοντας γιατί τελικά είναι τέλειος για το ρόλο που του ανατέθηκε από την Theresa May.

    boris crazy

    Η Βρετανία δεν θα απαρνηθεί τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας με νόημα πως η αποχώρηση από την Ε.Ε. «δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ευρώπη».

    «Το μήνυμα που θα μεταβιβάσω στους φίλους μας στο Συμβούλιο είναι ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τη βούληση του λαού και να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποχωρούμε από την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Boris Jonhson.

    Το μόνο σίγουρο με την εμφάνιση αυτή του Boris στις Βρυξέλλες, είναι ότι όσοι προέβλεπαν ότι η Βρετανία θα έμπαινε στο περιθώριο (όπως έγινε αντιληπτό προ εβδομάδων με τον David Cameron) διαψεύστηκαν. Η άφιξη του νέου Βρετανού ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: Μedia και κοινή γνώμη δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για το τι έχει να πει ο θυελλώδης Boris….

     



    ΣΧΟΛΙΑ