• Πολιτική

    Ο κύριος, αχ δεν θυμάμαι το όνομα του, της κυρίας Δούρου …


    **Κάποτε χτυπούσε το κουδούνι ο ταχυδρόμος και κατέβαινα όλο χαρά με την robe de chambre να παραλάβω τις κάρτες που μου έστελναν οι φίλες μου από τα ταξίδια τους. Ενίοτε λάμβανα κάποια ερωτική επιστολή γεμάτη παράπονα, που έδειχνε όμως πόσο επιθυμητός ήμουν. Τώρα πια φέρνει την αλληλογραφία ο υπέργηρος θυρωρός, δηλαδή τι υπέργηρος, λίγο πιο μεγάλος από εμένα είναι. Μου φέρνει λογαριασμούς, ρεύμα, νερό τηλέφωνα.

    *Δεν ξέρω αν αναπτύξατε κι εσείς μια φοβία των λογαριασμών. Φοβάμαι να τους ανοίξω. Η φίλη μου η Φανή η ψυχαναλύτρια συσχετίζει την φοβία μου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Άρχισα να φοβάμαι τους λογαριασμούς από τότε που εκείνος ως υπουργός Οικονομικών προσέθεσε φόρους στον λογαριασμό ΔΕΗ, φόρο της αλληλεγγύης και των ακινήτων. Θυμάμαι σαν τώρα εκείνη τη φορά που ένιωσα ένα μούδιασμα στο στήθος ανοίγοντας τον φάκελο. Νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή εξαιτίας της ΔΕΗ. Ήμουν επί μακρόν συνεπής αλλά φέτος αξιολόγησα διαφορετικά τις δαπάνες. Αντί να πληρώσω το ρεύμα, αγόρασα μια πετσέτα Hermès για να μπορώ να σταθώ αξιοπρεπώς στις παρέες της Πάτμου όπου φιλοξενήθηκα.

    *Εκατοντάδες συμπολίτες μας προτίμησαν να αγοράσουν πετσέτα Hermès αντί να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Διαβάζω ότι 1.230.000 πελάτες της ΔΕΗ έχουν κάνει διακανονισμό για οφειλές κάτω των 500 ευρώ. Περίπου 300.000 πελάτες έχουν κάνει διακανονισμό για ποσά μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ. Η ΔΕΗ θα αρχίσει να κόβει την παροχή στους ασυνεπείς, θα γίνει δηλαδή ελαφρώς πιο αυστηρή. Το ίδιο θα ισχύσει με με τους λογαριασμούς νερού της Αθήνας, όπου και εκεί παρουσιάζονται καθυστερήσεις. Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, δεν θυμάμαι το όνομά του παρά μόνο ότι είναι σύντροφος της Ρένας Δούρου, βρήκε έναν ωραίο τρόπο για να πει ότι θα κόψει το νερό σε κόσμο και κοσμάκη. Επινόησε τον όρο «στρατηγικός κακοπληρωτής», εννοώντας εμένα. Έπρεπε δηλαδή να πάω στην Πάτμο σαν τον γύφτο, με πετσέτα από τη λαϊκή προκειμένου να πληρώσω το νερό; Όχι κύριε, δεν θα μου χαλάσετε την εικόνα της φινέτσας που φιλοτέχνησα όλη μου τη ζωή.

    *Για περιπτώσεις σαν τη δική μου ο κύριος της κυρίας Δούρου θα έπρεπε να θεσπίσει δωρεάν τιμολόγιο. Πληρώνω φόρους για το τίποτα. Από παιδί μέχρι τώρα μόνο πληρώνω χωρίς να απαιτώ κάτι από το κράτος. Πήγα σχολείο στο Κολέγιο Αθηνών, σπούδασα στο Μιλάνο και στο Παρίσι. Δεν νοσηλεύτηκα ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν πήγα ποτέ σε γιατρό του δημοσίου. Μετακινούμαι με τα πόδια από το Κολωνάκι ως το Σύνταγμα ενώ για τις μεγάλες αποστάσεις έχω οδηγό. Βασικά, ταξί παίρνω αλλά ακούγεται πιο ωραίο το «έχω οδηγό». Για τον φωτισμό των δρόμων και την αποκομιδή σκουπιδιών πληρώνω δημοτικά τέλη. Για τη χρήση αεροδρομίου καταβάλω το ειδικό τέλος. Ε, λοιπόν, ένα νερό έπρεπε να μου το κερνάει το κράτος, τόσες χιλιάδες ευρώ έχω δώσει επειδή έχω ακίνητα. Βάλτε και τη φορολόγηση των ενοικίων από τα οποία βιοπορίζομαι, καταντάει τραγικό να μου στέλνουν λογαριασμό ρεύματος και νερού. Αλλά που να βρω το δίκιο μου με τους κομμουνιστές που μας κυβερνούν….

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-ke-xafnika-asfalistika-metra-apo-star-vardinogiannis/70448



    ΣΧΟΛΙΑ