• Πολιτική

    Ο Κυριάκος, η Άννα, η Φώφη και ο Ανδρέας είναι μια ωραία ατμόσφαιρα…

    • NewsRoom
    Άννα Διαμαντοπούλου

    Η Άννα Διαμαντοπούλου


    Φωτιά έχει πάρει η Χαριλάου Τρικούπη από την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ. «Σφήνα» στην γκρίνια που ξεκίνησε μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που «πιάστηκε» από την ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για να ρίξει λάδι στην φωτιά.

    Η ανακοίνωση χθες από το Μέγαρο Μαξίμου της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ φαίνεται πως ξάφνιασε κάποιους στο ΚΙΝΑΛ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του ΟΟΣΑ. Τελικά, συγκυβερνάμε με τη ΝΔ, αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

    Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α.Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξερουμε.

    Geplaatst door Andreas Loverdos op Dinsdag 13 oktober 2020

    Στο στόχαστρο του κ. Λοβέρδου δεν φαίνεται να μπαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

    Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) γίνεται δεξαμενή στελεχών για το κυβερνών κόμμα, είτε για θέση κυβερνητική είτε όχι. Αυτή την στιγμή σε κυβερνητικές θέσεις υπηρετούν σειρά πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Θοδωρής Λιβάνιος, και άλλοι.

    Απαντώντας στην «γκρίνια», το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αφενός υπογραμμίζει ότι η επιλογή Διαμαντοπουύλου έγινε λόγω ένδειας στελεχών στην Νέα Δημοκρατία, αφετέρου θυμίζει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το κόμμα το 2013.

    «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό.

    » Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (‘Ώρα Αποφάσεων’). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα, δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό. Σε ό,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε» ανέφερε η ανακοίνωση της Χ.Τρικούπη.

    Λάδι στην φωτιά που άναψε στο ΚΙΝΑΛ προσπάθησε να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση Λοβέρδου: «Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη ΝΔ και ‘με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε’. Αναμένουμε με ενδιαφέρον η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει. Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη; Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;».



    ΣΧΟΛΙΑ