• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο Κυριάκος αφαίρεσε τα χρώματα από το λογότυπο του Σαμαρά

    • Contributor


    Ήταν Γενάρης του 2011 όταν παρουσίαζε στα καινούργια τότε γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς το νέο σήμα και το νέο λογότυπο του κόμματος με την εξής επισήμανση: «Το νέο έμβλημα, που είναι το νέο πρόσωπο, η νέα εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, αντικατοπτρίζει όλες τις αρχές που πρεσβεύει η ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, σιγουριά, ήρεμη δύναμη». Και συμπλήρωνε: «Το παλιό ιστορικό μας σύμβολο δεν πετιέται απλά θα μείνει στην ιστορία για να μας θυμίζει τις ωραίες και δύσκολες στιγμές που ζήσαμε, θα λειτουργεί σαν μια πολύτιμη φωτογραφία τα χαμόγελα όλων μας».

    samaras palio logotypo

    Πέντε χρόνια μετά ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια κίνηση συμβολισμού εγκαταλείπει τα χρώματα (μπλε και γαλάζια γράμματα, δύο γραμμές σε πορτοκαλί και πράσινο) αντικαθιστώντας το λογότυπο στα social media (Facebook και Twitter) του κόμματος με ένα αντίστοιχο στο οποίο κυριαρχεί μόνο το λευκό σε μπλε φόντο. Και αυτό έχει τη δική του σημασία εάν συνυπολογίσει κανείς ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των νέων καθηκόντων του έχει καθημερινή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χειρίζεται η ομάδα του.

    logo-ndbl

     «Νέα Δημοκρατία, όλοι μαζί από την αρχή», είναι το κυρίαρχο μήνυμα που χρησιμοποιείται από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μετά τη σκληρή μάχη των εσωκομματικών εκλογών και την επικράτηση απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αλλαγών, προκειμένου να εμπεδωθεί στη βάση της συντηρητικής παράταξης το αίσθημα ενός νέου ξεκινήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε προαναγγείλει ότι σε περίπτωση επικράτησής του θα επανέφερε τον πυρσό, προκειμένου όπως τόνιζε: «να ανάψουμε τη δάδα όλοι μαζί για να τιμήσουμε την ιστορία μας».

    logotypo ND LOGO ND



    ΣΧΟΛΙΑ