• Πολιτική

    Ο Κακλαμάνης πήρε το όπλο του: «Εχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη»

    • NewsRoom
    Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Ν. Κακλαμάνης

    Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Ν. Κακλαμάνης


    Σοβαρές αιχμές για όσους πήγαν στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, και ξεκάθαρη διαφοροποίηση από όσους τον τίμησαν από τη ΝΔ, και προφανώς και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

    «Έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός αλλά ήμουνα πάντα απέναντι του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει», δήλωσε μεταξύ άλλων στα Παραπολιτικά 90,1 ο  Νικήτας Κακλαμάνης, επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως… «έχουμε τακτοποιήσει τα μισά ορφανά του Σημίτη στη ΝΔ».

    Ερωτηθείς για την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, τόνισε: «Δεν είχα κατ’αρχήν πρόσκληση. Αλλά αν είχα δεν θα πήγαινα πρώτον γιατί ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Μ. Γιαννάκου και δεύτερον εγώ έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός της πατρίδας μου, αλλά ήμουνα πάντα απέναντι του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει».

    «Εγώ δημόσια είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι τον θεωρώ υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

    Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων. Και πολλά άλλα πράγματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια. Επομένως δεν έχω μάθει να κάνω τον Φαρισαίο και άλλα να λέω δημόσια και μετά να πηγαίνω να χειροκροτώ. Επαναλαμβάνω, σέβομαι τον κ. Σημίτη πάρα πολύ μάλιστα αλλά ήταν και εξακολουθεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος με τον οποίο έχω βασικές διαφορές».

    Αναφερόμενος στη Μαριέττα Γιαννάκου, προς τιμήν της οποίας έγινε εκδήλωση, με βασικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, από την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε για να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, ο κ. Κακλαμάνης παραδέχτηκε ότι «Η Μαριέττα ήταν η πρέσβειρα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και εγώ αθεράπευτος εραστής της πατριωτικής λαϊκής δεξιάς». «Είχαμε μια διαφοροποίηση στις απόψεις μας για την Ευρώπη, εγώ είμαι ένας ρομαντικός ευρωσκεπτικιστής», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

    Ερωτώμενος για το αν πιστεύει πως είναι περιθωριοποιημένη η Λαϊκή Δεξιά στο κόμμα της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε: «Εάν κρίνω από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ποιοι άνθρωποι εξελέγησαν, θα σας έλεγα ακριβώς το αντίθετο σε ό,τι αφορά τη λαϊκή βάση της παράταξής μου.  Όταν η κοινωνική βάση είναι τέτοια δεν περιθωριοποιείται ποτέ. Εσείς ξέρω τι θέλετε να ακούσετε ότι έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη. Ε, εντάξει αυτό το έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά».ιήσει τα μισά ορφανά του Σημίτη –Δεν θα πήγαινα στην εκδήλωση».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα 4 πολιτικά γεγονότα σε μία ημέρα και η ρευστότητα στο σύστημα και την κοινωνία

    Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο, στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης



    ΣΧΟΛΙΑ