Πολιτική

Ο Φίλης συνετίζει τους γονείς στο Ωραιόκαστρο: «Δεν υπάρχει κίνδυνος από τα προσφυγόπουλα, αντιθέτως είναι ομορφιά».

  • NewsRoom

Νίκος Φίλης


Να ξανασκεφτούν την απόφασή τους κάλεσε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την ένταξη των μικρών προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά, καθώς όπως υπογράμμισε είναι σε «πλήρη αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας». «Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», υπογράμμισε, για να προσθέσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί το υπουργείο:

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου».

«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής», δήλωσε ο κ. Φίλης και ενδεικτικά ανέφερε το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου «να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους» καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών. «Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές», παρατήρησε ο κ. Γαβότσης.

Διαβάστε ακόμη: 

http://www.mononews.gr/salos-apo-ntropiastiki-anakinosi-goneon-se-dimotiko-gia-ta-prosfigopoula/73737


ΣΧΟΛΙΑ