• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: Ο εμίρης του Κουβέιτ διέλυσε ξαφνικά το κοινοβούλιο

    • NewsRoom

    Ο εμίρης του Κουβέιτ, Sabah IV Ahmad Al-Jaber Al-Sabah


    Με ένα ξαφνικό διάταγμα, ο εμίρης του Κουβέιτ Sabah IV Ahmad Al-Jaber Al-Sabah διέλυσε το κοινοβούλιο της χώρας, οδηγώντας την σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KUNA, η απόφαση ελήφθη μετά από κατεπείγουσα σύγκλιση του κυβερνητικού συμβουλίου και πλέον η αραβική χώρα δρομολογεί πρόωρες εκλογές, προκειμένου “να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας και οικονομίας”.

    Ο εμίρης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η απόφαση αυτή επιβλήθηκε εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, αποφεύγοντας να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση σημειώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κοινοβουλίου, Marzouk al-Ghanem, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην ασφάλεια και στην οικονομία.

    Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε διάστημα 2 μηνών από τη διάλυση του κοινοβουλίου. Οι τελευταίες εκλογές που είχαν διεξαχθεί στη χώρα χρονολογούνται το 2013.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μικρός με πρόδωσε δυο φορές: Νέοι διάλογοι φωτιά στο βιβλίο του Ολάντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αποτυχία: Γιατί απαξίωσαν τον Π. Παπαδόπουλο και την Forthnet όλοι οι μέτοχοι της

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ