• Πολιτική

    Ο Μπαλάφας έπαθε… Κασιμάτη: «Τα… τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

    • NewsRoom


    Τη γνώμη του για τον «ατυχή αστεϊσμό» της Νίνας Κασιμάτη, κλήθηκε να εκφράσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, χωρίς όμως να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν θα πρέπει η βουλευτής να ανακαλέσει.

    Ο κ. Μπαλάφας προσπάθησε να δικαιολογήσει την συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «το σύνθημα ‘μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’ δεν με εκφράζει, καθαρά πράγματα. Κι αν κάνω μια κριτική στην απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο σε μπαχαλάκηδες, αλλά και σε γιατρούς, όπως χθες, έξω από το Ζάππειο, αλλά δεν είναι κύρια ευθύνη των αστυνομικών. Είναι κύρια ευθύνη της πολιτική ηγεσίας, η οποία δίνει τον τόνο -την κατεύθυνση ‘βαράτε’».

    Ωστόσο, στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει τη δήλωση και τις αντιδράσεις, κατάφερε να τα κάνει χειρότερα, αφήνοντας τους παρουσιαστές άφωνους. Ο κ. Μπαλάφας προσπάθησε να αστειευτεί λέγοντας και αυτός μια παρόμοια φράση με αυτή της Νίνας Κασιμάτη:  «Τα… τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», ανέφερε ο κ. Μπαλάφας, αφήνοντας έκπληκτους τους παρουσιαστές.

    Ανέφερε μάλιστα ότι μιλάει λαϊκά, απαντώντας στις ενστάσεις των δημοσιογράφων ότι το σύνθημα που εκστόμισε δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

    Οι δηλώσεις του κ. Μπαλάφα δεν άφησαν ασυγκίνητους ούτε τους κύκλους της Νέα Δημοκρατίας, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά «Ο κ. Μπαλάφας χειριζόταν το Μεταναστευτικό. Υφυπουργός από σιλικόνη! Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας. Και πολιτική από σιλικόνη».



    ΣΧΟΛΙΑ