• Πολιτική

    Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ για το «χέρι» Μπαλάφα σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ

    • NewsRoom
    Μπαλάφας

    Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας


    Αν και καθυστερημένα, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το «χέρι» που έβαλε ο Γιάννης Μπαλάφας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ, οι οποίοι έκαναν το… λάθος να αποκαλέσουν την προεκλογική «13η σύνταξη» του Αλέξη Τσίπρα ως «επίδομα».

    Η ΕΣΗΕΑ, με την εν λόγω ανακοίνωση, καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, υπογραμμίζοντας ότι «η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη.

    Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».



    ΣΧΟΛΙΑ