• Πολιτική

    Ο Αλέξης τα δίνει όλα στον ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη

    • NewsRoom


    Μπίζνες μέχρι την τελευταία στιγμή κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, που φαίνεται πως δεν ξεχνά τους επιχειρηματίες φίλους του, όσο κι αν θέλει να δείχνει αποστασιοποιημένος από την ελίτ της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Έτσι, με όχημα την απολύτως ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΕΡΤ εξοφλεί τα γραμμάτιά του προς τον ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη.

    Αν και ο σάλος από όλες τις κυβερνητικές εξυπηρετήσεις προς «ημέτερους», που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό, δεν έχουν κοπάσει, δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες η κυβέρνηση κάνει ένα «δώρο» στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της πολύπαθης ΕΡΤ.

    Μόλις χθες, 20 Ιουνίου, συνεδρίασε το ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης με μοναδικό αντικείμενο να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός της κατά 7 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έλαβε εξουσιοδότηση προκειμένου να καταθέσει το σχετικό αίτημα που θα επιτρέπει να προχωρήσει η συμφωνία που έχει προαναγγελθεί και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ για μια τριετία έναντι ποσού 24 περίπου εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Με τον τρόπο αυτό η απολύτως ελεγχόμενη από το σύστημα Τσίπρα ΕΡΤ εμφανίζεται να κάνει ένα ακόμη «δώρο» στον Ιβάν Σαββίδη. Γιατί, υπενθυμίζεται, πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση με τροπολογία, στο παρά πέντε του κλεισίματος της Βουλής, διέγραψε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν τον ίδιο επιχειρηματία.

    Μια ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί στην κίνηση της ΕΡΤ είναι η αναγνώριση της ευνοϊκής μεταχείρισης, της οποίας τυγχάνει η κυβέρνηση από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο εν λόγω επιχειρηματίας.

    Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού παρά τα όσα ειπώθηκαν και παρά τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σχετικά με το πάγωμα των όποιων κινήσεων ακριβώς λόγω της προεκλογικής περιόδου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι διατεθειμένη έως τη τελευταία στιγμή να προβεί σε όλες τις εξυπηρετήσεις που θεωρεί ότι την βοηθούν ή που για κάποιο λόγο δείχνει υποχρεωμένη να κάνει.



    ΣΧΟΛΙΑ