Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της επιμήκυνσης της στρατιωτικής θητείας

  • NewsRoom
Κουρουμπλής

Ντόρα Μπακογιάννη


Για το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, που άνοιξε χθες στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφού αναφέρθηκε στο θετικό της αναβάθμισης των F-16 και των Mirage 2000, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά τη δική μου γνώμη, η κυβέρνηση μπορεί να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει υποχρεωτική θητεία στο 18, επίσης οφείλουμε να πούμε ανοικτά ότι η επιμήκυνση της θητείας ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς αλλά και στα άλλα όπλα δεν μπορεί να είναι ταμπού».

«Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ανοίξουμε με θάρρος και χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος» πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε και δύο σχετικές αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter στις οποίες σημείωσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει υποχρεωτική θητεία στα 18».

«Η επιμήκυνση της θητείας ιδιαίτερα στον στρατό ξηράς, αλλά και στα άλλα όπλα, δεν μπορεί να είναι ταμπού. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξουμε, με θάρρος και χωρίς φόβο για πολιτικό κόστος».