Πολιτική

Ντόναλντ Τραμπ: Η εμπλοκή μας στη Μ. Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση της ιστορίας μας

  • NewsRoom
Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


Σε μια ακόμη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απομάκρυνση των στρατευμάτων του από την περιοχή της Βόρειας Συρίας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην Τουρκία να εφαρμόσει τα επιθετικά της σχέδια, προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσα από σωρεία αναρτήσεων του στο Twitter χαρακτήρισε την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή ως «την χειρότερη απόφαση που έχει λάβει ποτέ η χώρα του», καθώς όπως αναφέρει στηρίχθηκε «στα ψεύδη περί όπλων μαζικής καταστροφής».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει οκτώ τρισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο και την αστυνόμευση της Μέσης Ανατολής. Χιλιάδες σπουδαίοι στρατιώτες μας έχουν πεθάνει ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την άλλη πλευρά. Το ότι πήγαμε στη Μέση Ανατολή είναι η χειρότερη απόφαση στην ιστορία της χώρας μας» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος.

«Πήγαμε σε πόλεμο κάτω από την ψευδή και τώρα διαψευσθείσα υπόθεση, ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε κανένα. Τώρα μπαίνουμε αργά και προσεκτικά στους σπουδαίους στρατιώτες μας στο σπίτι. Εστιάζουμε στη μεγάλη εικόνα. Οι ΗΠΑ είναι πιο σπουδαίες από ποτέ!» έγραψε στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να κοπάσει τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει εναντίον του εξαιτίας των πεπραγμένων του στην υπόθεση της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στη πρώτη να προχωρήσει.

Έτσι, έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα ρεσιτάλ μηνυμάτων στο twitter προκειμένου να πείσει την αμερικανική κοινή γνώμη ότι η απόφασή του εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.


ΣΧΟΛΙΑ