Πολιτική

Νίκος Παπανδρέου: Εθνικά υπερήφανος από την ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

  • NewsRoom


Με μια εξαιρετικά θετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Linkedin σχολίασε το ταξίδι και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, o Νίκος Παπανδρέου.

Ο οικονομολόγος, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ανάρτησή του αξιολογώντας την «μεγάλη εικόνα» της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, είπε ότι «πέτυχε διάνα».

«Απέδειξε ότι είναι ένας Ευρωπαίος ηγέτης» πρόσθεσε και σχολίασε πως το γεγονός ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί τον χειροκρότησαν όρθιοι ήταν ένα σπάνιο δείγμα διακομματικής αποδοχής. «Για πρώτη φορά, μόνο υπερηφάνεια» κατέληξε ο Νίκος Παπανδρέου.

Επισημαίνεται ότι εκτός της ενθουσιώδους υποδοχής που έτυχε η εμφάνιση και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο από Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές πολλές ακόμη προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Ελλάδας έσπευσαν να επιδοκιμάσουν την παρουσία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Νίκου Παπανδρέου:

«Για έναν κάτοχο διπλής υπηκοότητας όπως είμαι εγώ, και έναν άνθρωπο με βαθιά συμμετοχή στην ελληνική και αμερικανική πολιτική για όλη μου τη ζωή, και ως ένας υποψήφιος στο Ευρωκοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ, η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην
κοινή σύνοδο «πέτυχε διάνα».

Απέδειξε ότι είναι ένας Ευρωπαίος ηγέτης και έδωσε ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα παγκόσμια ζητήματα που μας βαραίνουν, χωρίς να εγκαταλείψουν τις αξίες της δημοκρατίας και της ισότητας, τις οποίες μοιράζονται και οι δύο χώρες. Το γεγονός ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί χειροκρότησαν και στάθηκαν όρθιοι περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ήταν μια σπάνια δικομματική απόλαυση. Για πρώτη φορά, μόνο περηφάνια».

Διαβάστε επίσης:

Ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Συγχαρητήρια από Μάνο, Πάγκαλο – «Χολή» από τον Κύρτσο

Σκουρλέτης σε γραμμή Τζανακόπουλου: Η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο μου έφερε «θλίψη, απογοήτευση, αγωνία»ΣΧΟΛΙΑ