• Πολιτική

    Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη στην Τουρκία στις 4 Απριλίου

    • NewsRoom
    Νίκος Παναγιωτόπουλος

    Νίκος Παναγιωτόπουλος


    Την Τουρκία θα επισκεφθεί στις 4 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

    Για την ώρα δεν είναι γνωστό το ακριβές πρόγραμμα, δηλαδή εάν θα επισκεφθεί μόνο τις σεισμόπληκτες περιοχές με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ή αν θα επισκεφθεί και την Άγκυρα.

    Πάντως θεωρείται ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της ύφεσης της ελληνοτουρκικών σχέσεων που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.

    H επίσκεψη του υπουργό αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους.

    Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο OnAlert.gr, η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία δεν περιλαμβάνει καμία ατζέντα συνομιλιών που να αφορά στις ελληνοτουρκικές διαφορές αλλά αποτελεί μία κίνηση πολιτικού συμβολισμού. Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και μετά τις ευχητήριες επιστολές της τουρκικής ηγεσίας για την εθνική μας επέτειο του 1821, η Αθήνα θέλει να αποδείξει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης από Γέρακα: Στις εκλογές θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου ή θα ρισκάρουμε να κυλήσουμε πίσω;

    Βασίλης Κικίλιας: Η Καλαμάτα έγινε προορισμός όλο το χρόνο για Έλληνες και ξένους Επισκέπτες



    ΣΧΟΛΙΑ