• Πολιτική

    Νίκος Μωραΐτης: «Αιχμές» κατά του Αλέξη Τσίπρα – «Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη»

    • NewsRoom
    Ο συνθέτης Νίκος Μωραΐτης

    Ο συνθέτης Νίκος Μωραΐτης


    Σε δηλώσεις με τις οποίες ασκεί κριτική στις ζυμώσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, στις εργασίες του συνεδρίου καθώς και σε μελανές προβλέψεις για την πορεία του κόμματος προχώρησε ο γνωστός στιχουργός και εμφανής υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη Νίκος Μωραΐτης.

    Μετά τον Γιώργο Τσίπρα, για τον οποίο είπε «σώπασε για 8 -10 χρόνια» στηλιτεύοντάς τον για τη φράση του «δεν αποκλείω come back του Αλέξη», εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλεσε μεν «σταρ του Χόλιγουντ με απίστευτη ενέργεια και επικοινωνιακή δύναμη» τον Στέφανο Κασσελάκη, «εντελώς άπειρο στην πολιτική» δε.

    «Και ερχόμαστε στα ακατανόητα: Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα δύο ώρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία του σημερινού αρχηγού του. Τι ήθελε να πει ο Τσίπρας; ”Είστε ένα απέραντο φρενοκομείο, όλοι σας”. Και ως εδώ θα ήταν καλά. Γιατί ως ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής του δικαιούται να τραβήξει και κανένα αυτί» σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

    «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Τσίπρας λογάριασε τελείως λάθος: Σου λέει, αφού ”φυτεύτηκε” ο Κασσελάκης χωρίς καν να κουνήσω το δαχτυλάκι μου από μίσος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπονομευτές μου, τώρα που θα κουνήσω λίγο το δαχτυλάκι μου, θα βάλω τη Γεροβασίλη Πρόεδρο και θα ησυχάσω από την καθημερινή γκρίνια» συμπλήρωσε.

    «Αμ δε! Διότι είναι αλλιώς να παίρνει το κόμμα ένας σταρ του Χόλιγουντ με απίστευτη ενέργεια και επικοινωνιακή δύναμη, και αλλιώς να θέλεις να βάλεις στη θέση του τη θεία απ’ το χωριό. Όταν μετράς τα πράγματα τόσο λάθος, τότε η απάντηση είναι σοκαριστική. Είναι ένα νέο σύνθημα: Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» υπογράμμισε.

    «Το παιχνίδι ήταν καλά στημένο. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα στον Κασσελάκη δεν είχαν φροντίσει να μιλήσει τελευταίος και να κλείσει το Συνέδριο, δεν είχαν φροντίσει να εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου πρώτα τη δική του πρόταση προς ψήφιση, είναι πιο άπειροι ακόμα και από εκείνον – άσχετοι των ασχέτων.

    Για να φανταστείτε το μέγεθος της ασχετοσύνης, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία η πρόταση του Προέδρου για εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Αλαλούμ.

    Το δικό μου ερώτημα είναι πολύ απλό: Ένας άπειρος πολιτικός σταρ που πάει με τέτοιους συνεργάτες, σαν την κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος, πόσο μπορεί να αντέξει; Για πόσο το ”δε θα σας προδώσω ποτέ” και το λαμπερό χαμόγελο μπορεί να νικά την άγνοια κινδύνου;» έγραψε ακόμη.

    «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις Ευρωεκλογές. Θα φροντίσουν γι’ αυτό όλοι οι Σπίρτζηδες, οι Τσακαλώτοι, οι Αχτσιόγλου και οι Γεροβασίληδες αυτού του κόσμου. Ακόμη και οι Πολάκηδες αυτού του κόσμου – αν τολμήσει να τους κουνηθεί (αλήθεια, πού είναι οι κυρώσεις για όποιον δε θα ψήφιζε τον γάμο για όλους;).

    Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε τρισευτυχισμένος χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη. Νομίζει ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος γιατί έμεινε στον θρίαμβο των κερκίδων. Όταν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στο χαρτί, θα του φύγει το γέλιο. Αλλά για να καταλάβει αυτό το χαρισματικό πλην όμως εντελώς άπειρο στην πολιτική πρόσωπο, πρέπει κάποιος να του το πει.

    Και ποιος θα του μιλήσει; Αυτοί που είναι δίπλα του και κατάφεραν ένας αγώνας στον οποίο προηγούνταν 10-0 να λήξει ισόπαλος;» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο στιχουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Πύρρος Δήμας: Θέλω να βρίσκομαι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ 

    Γιώργος Παπανδρέου: Καταψηφίζει το ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16

    Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Σαρακιώτης είπε ένα πολύ μεγάλο ψέμα, απολύτως προκλητικό για μένα



    ΣΧΟΛΙΑ