• Πολιτική

    Νίκος Φίλης: Θέλουμε τζαμί στην Ελλάδα για να μην έχουμε τρομοκρατία

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Για την αποφυγή εμφάνισης παρόμοιων προβλημάτων, με αυτά της Γαλλίας και του Βελγίου, στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας έτσι την κατασκευή τζαμιού στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης αναφέρει πως “αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν”, εκφράζοντας την θετική του στάση ως προς την κατασκευή τζαμιού στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία.

    Νίκος Φίλης

    Ακόμη, σχετικά με την διάταξη νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή του τζαμιού στον Ελαιώνα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι “το Ισλάμ είναι εδώ” για να προσθέσει “διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη”.

    Όταν μάλιστα ο ίδιος απευθύνθηκε στα κόμματα που καταψήφισαν την διάταξη ρώτησε: “Θέλετε «καθαρή» χώρα; Κοιτάξτε ποιες είναι οι καθαρές χώρες. Είναι μόνο οι φτωχές και όσες δεν θέλει να πάει κανείς”.

    Ολοκληρώνοντας μιλώντας για τους στόχους της κυβέρνησης τόνισε ότι “να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους” και πρόσθεσε “όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;”.

    Τόνισε τέλος ότι “το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και έχουν διακομματικό χαρακτήρα” υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς ωστόσο έως σήμερα να υλοποιηθούν.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/live-o-dimitris-kontominas-sti-vouli-ime-patriotis-den-ime-forofigas-video/65825

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/polemos-apo-mpalta-stin-ependisi-tou-ellinikou-diatiritea-ktiria-pou-den-ixere-kanis-oti-iparchoun/65826



    ΣΧΟΛΙΑ