• Πολιτική

    Νίκος Χαρδαλιάς: Τα μέτρα για τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε πως μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος έγινα έλεγχοι σε 29 άτομα επαφές του, από τους οποίους οι 20 εντοπίστηκαν θετικοί.

    Αμέσως ο οικισμός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτη ανάγκη και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην δυνατότητα κίνησης των κατοίκων. Η καραντίνα επιβλήθηκε στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους, Πλάτωνος, Λεωφόρο Καραμανλή, Δανάης και Σάκη Καράγιωργα.

    Μετέβησαν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας ενώ πραγματοποιήθηκαν 200 έλεγχοι σε κατοίκους της περιοχής. Δόθηκε εντολή για μεταφορά σε δομή εκτός της καραντίνας των 20 ατόμων που βρέθηκαν θετικοί, και οι οποίοι τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα.  Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μεταφερθούν προληπτικά σε ξενοδοχεία πολίτες της περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

    Η καραντίνα στην περιοχή θα τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ στην περιοχή θα κλείσουν για 14 ημέρες οι λαϊκές αγορές καθώς και η άσκηση κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου.

    Από αύριο θα υπάρχουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες, ενώ θα οριστούν διαμεσολαβητές από τις κοινότητες των Ρομά. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας του οικισμού της Νέας Σμύρνης.

    Δόθηκε επίσης εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και των Δομών Υγείας της Λάρισας, ενώ θα μετατραπεί σε κλειστή η δομή μεταναστών στο Κουτσόχειρο, στον Τύρναβο.



    ΣΧΟΛΙΑ