• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Ο διχασμός Μητσοτάκης- Τσίπρας θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Την κεντρική του προεκλογική ομιλία δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον τόπο καταγωγής του.

    Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ο ίδιος, ως παιδί, είδε τον Ανδρέα Παπανδρέου να μιλά στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου ενώ αναφορά έκανε και στον Γιώργο Γεννηματά.

    Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως την Κυριακή ο διχασμός “Μητσοτάκης- Τσίπρας” θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Στην ομιλία του έκανε επίσης αναφορές στο κόμμα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και, όπως ανέφερε, το επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως άφησε τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία από τη φυλακή. Ο λαός της Κρήτης ήταν πάντα περήφανος και προοδευτικός, για αυτό δε φύτρωσε ποτέ στην Κρήτη η Χρυσή Αυγή.

    Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως δεν ψήφισε την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη γιατί όπως αποδείχθηκε ήθελε τις ψήφους του. Χαρακτήρισε μάλιστα ντροπή να λέει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούσης, πως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναρωτήθηκε επίσης πόσο προοδευτικό είναι πράγματι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.  «Προοδευτικοί είναι αυτοί που έχουν για δεξί χέρι τον Αντώναρο;», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε ξανά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως τον χρυσό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    “Καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη στη μεγάλη αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ”, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

    «Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους, όλους μαζί, ο στόχος είναι ένας, να γίνει το ΠΑΣΟΚ αντισυστημική δύναμη της Ελλάδας», ανέφερε επίσης και κάλεσε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να επιστρέψουν στο μεγάλο σπίτι της δημοκρατικής παράταξης.

    «Εμείς είμαστε ανάχωμα, αποτρέπουμε τα χειρότερα σενάρια για την πατρίδα», ανέφερε.

    Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για Πρέσπες του Αιγαίου ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θα έλεγε ποτέ ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα.

    «Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ- δεκανίκι, κ. Μητσοτάκη! Υπάρχει ΠΑΣΟΚ δυνατό που θα σας στείλει σπίτι σας», ανέφερε. «Εμείς σηκώνοντας ξανά τον ήλιο ψηλά κτίζουμε την ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα».

    Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι εσείς μου δώσατε εντολή του ’21 και ξέρετε ποιος είμαι, μαζί τελειώνουμε την Κυριακή το τανγκό της τοξικότητας που χορεύουν Μητσοτάκης- Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για λαϊκισμό με γραβάτα και λαϊκισμό χωρίς γραβάτα.

    Το ΠΑΣΟΚ, είπε, είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Η χώρα  οδηγείται στα βράχια. Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

    «Η Κρήτη θα ξαναγίνει το κάστρο μας, θα ξαναγίνει πράσινη».

    Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για την κοινωνική κατοικία για ζευγάρια και φοιτητές. «Η νέα γενιά είναι περήφανη», είπε και απορρίπτει τα pass ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί πρακτικές του πατέρα του με τις υποκλοπές.

    «Εσείς είστε η δύναμη της νέας εποχής του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αυτόνομοι, ισχυροί, περήφανοι», πρόσθεσε.

    Καθιερώνουμε το εθνικό απολυτήριο, κέντρο βάρους της νεολαίας να είναι το δημόσιο σχολείο και όχι το φροντιστήριο, είπε και υποστήριξε πως οι Μητσοτάκης- Τσίπρας παίζουν ζάρια στην πλάτη των νεών με τη βάση του 10.

    Προτεραιότητα η επίλυση του δημογραφικού και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

    Μείωση των φόρων στις οικογένειες με παιδιά. Μία οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένεια με δυο παιδιά έχουν 3 μονάδες φορολογικού συντελεστή διαφορά, στο Βέλγιο 15, δίνουν κίνητρα για να κάνουν παιδιά οι οικογένειες. Δεσμεύομαι ότι θα πάμε στο 10% όπως είναι στην Πορτογαλία.

    Αν πει ο κ. Σκέρτσος αν έχουμε μετρήσει το κόστος, θα πω ότι είναι και το κοινωνικό αποτύπωμα και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια.

    Μίλησε για προστασία της πρώτης κατοικίας για τη μεσαία τάξη. “Ούτε στρέμμα αγροτικής γης στα κοράκια των funds”, είπε και ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην περιπέτεια της Ένωσης Ηρακλείου.

    Έχουμε πατριωτικό καθήκον να μην επιτρέψουμε τον ανθελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, είπε.

    Δουλεύουμε για τον λαό και όχι τους ολιγάρχες, είπε και έκανε λόγο για ενεργειακή δικαιοσύνη.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να φτιάξει το ΕΣΥ», τόνισε και μίλησε για τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό και όσα μέτρα θα ληφθούν για τη δημόσια υγεία και να σταματήσουν οι λίστες της ντροπής με τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία.

    Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε

    Μίλησε επίσης  για τη λέξη “αλλαγή” που χρησιμοποιεί ως σύνθημα και ο Αλέξης Τσίπρας.  Όσες λογοκλοπές και να κάνει ο κ. Τσίπρας, η αλλαγή δεν είναι ένα σύνθημα, είναι η εικόνα, η εμπειρία, η μνήμη του ελληνικού λαού για το έργο της δημοκρατικής παράταξης. Πρώτη φορά Αριστερά ήταν το ’81, είπε και πρόσθεσε πως ο Τσίπρας συνεργάστηκε με τη Δεξιά του Καμμένου.

    Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε, όπως το βρώμικο ’89.

    Το ΠΑΣΟΚ έπαθε και έμαθε, αυτοί παραμένουν αμετανόητοι και αυτό πρέπει να το πληρώσουν στην κάλπη της Κυριακής.

    Εγώ μιλάω για συνεννόηση, όχι για παζάρια εξουσίας. Την κυβέρνηση θα την καθορίσει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες σε σκοτεινά δωμάτια, όπως μάθατε στο παρελθόν.

    «Σας ζητώ από την πατρίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και την Κυριακή με τον λόγο της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, της προοπτικής, να γυρίσει η πατρίδα σελίδα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και περήφανη πατρίδα», είπε.

    Είμαστε η παράταξη των μη προνομιούχων, της μεσαίας τάξης.

    «Από το Ηράκλειο μήνυμα νίκης από άκρη σε άκρη της χώρας»,

    Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ