• Top Stories

    Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά (pics)

    • NewsRoom


    Από μία ακόμη τραγωδία γλίτωσε τις Βρυξέλλες ο βελγικός στρατός, το βράδυ της Τρίτης. Άντρας καμικάζι, ζωσμένος με εκρηκτικά, προσπάθησε να ανατιναχθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, δίπλα στην κεντρική πλατεία Grandplace.

    Άμεσα, αφού ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί, ο στρατός έκανε την εμφάνιση του. Οι δυνάμεις του, πυροβόλησαν και εξουδετέρωσαν έναν ύποπτο, που φορούσε γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά. Μάλιστα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Ακμπαρ» και προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά. Ευτυχώς, ο πυροκροτητής έπαθε εμπλοκή και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η έκρηξη.

    Η αστυνομία εκκένωσε τον σταθμό και την γύρω περιοχή, που είχε πολύ κόσμο, ειδικά τουρίστες.

    Όπως είναι φυσικό, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαρλ Μισέλ, έκανε έκκληση, μέσω Twitter, στους πολίτες, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Ο ίδιος, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου, παρακολουθούν την κατάσταση.

    Με τις Βρυξέλλες και το Βέλγιο να μην έχουν ηρεμήσει ακόμα, από την επίθεση του Μαρτίου του 2016 στο αεροδρόμιο της πόλης, ήρθε και αυτό το “παραλίγο” χτύπημα για να διαταράξει για ακόμα μία φορά την ησυχία των πολιτών και της κυβέρνησης.

    Αναφορά επίσημη για τον ύποπτο δεν υπάρχει, παρά μόνο η εκτίμηση της “La Libre”, ότι είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά τον πυροβολισμό από τους στρατιώτες, που τον κατάλαβαν -καθώς τους φάνηκαν περίεργες οι κινήσεις του-, όταν πήγε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά.

    Η αστυνομία, αναφέρει ότι υπάρχει ένα εξουδετερωμένο άτομο μετά από μικρή έκρηξη, χωρίς κανέναν πολίτη τραυματισμένο. Όμως, δεν επιβεβαίωσε αν είναι νεκρός ο δράστης η σοβαρά τραυματισμένος:

    «Υπήρξε ένα περιστατικό στον κεντρικό σταθμό. Εγινε μία έκρηξη κοντά σε ένα πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που ήταν εκεί. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στον σταθμό και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».



    ΣΧΟΛΙΑ