• Top Stories

    Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ – 22χρονος με καταγωγή από τη Λιβύη

    • NewsRoom
    Μάντσεστερ


    Το όνομα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena το βράδυ της Δευτέρας, αποκάλυψαν οι Αρχές. Ο δράστης φαίνεται πως ονομάζεται Salman Abedi, και ήταν 22 χρονών.

    Γεννημένος στο Μάντσεστερ το 1994, ο Salman Abedi ήταν ο δεύτερος νεότερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς του. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τη Λιβύη, που ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγουν από το καθεστώς του Καντάφι.

    Η μητέρα του, η Σαμπία Τάμπαλ, 50 ετών, και ο πατέρας, ο Ραμαντάν Αμπέντε, αξιωματικός ασφαλείας, γεννήθηκαν στη Λιβύη αλλά εγκαταστάθηκαν  στο Λονδίνο πριν μετακομίσουν στην περιοχή Fallowfield του νότιου Μάντσεστερ, όπου έζησαν για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

    Ο Abedi μεγάλωσε στην περιοχή Whalley Range, μόλις μερικά μέτρα από το τοπικό γυμνάσιο θηλέων, στο οποίο είχαν φοιτήσει και οι αδελφές Zahra και Salma Halane, που το 2015 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μετακόμισαν στη Συρία για να ενταχθούν στο ISIS.

    Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο Μάντσεστερ ότι ολόκληρη η οικογένεια εκτός από τους δύο μεγαλύτερους γιους επέστρεψε πρόσφατα στη Λιβύη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάντσεστερ: Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ – Μέι και συνάντηση εντός της εβδομάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάντσεστερ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματική εξέλιξη: Νεκρή η 8χρονη Σάφι – Η μικρή Κύπρια θύμα του μακελειού στο Μάντσεστερ



    ΣΧΟΛΙΑ