• Top Stories

    Βίκυ Σταμάτη: Απολογία για όλους και για όλα…

    Βίκυ Σταμάτη

    Βίκυ Σταμάτη (Eurokinisi)


    Τη θεωρία μιας… συνωμοσίας για την πολιτική εξόντωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέπτυξε η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, απολογούμενη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Βίκυ Σταμάτη επέλεξε, αντί αναλυτικών εξηγήσεων για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενο από μίζες στα εξοπλιστικά, που πρωτόδικα την έστειλε στη φυλακή με ποινή κάθειρξης 12 ετών, να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος των άλλοτε συντρόφων του συζύγου της και όσων επέδειξαν, όπως είπε, «εγκληματική συμπεριφορά» απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο και την οικογένειά του.

    Στη δεύτερη -και τελευταία μέρα της απολογίας της- η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού επανέλαβε καταγγελίες που ήδη έχει κάνει σε κατάθεσή της ενώπιον εισαγγελέα και εδώ και μήνες έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Ο σύζυγός της -είπε στους δικαστές που την κρίνουν σε δεύτερο βαθμό- της τα εκμυστηρεύτηκε όλα αυτά στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά την προφυλάκισή της για να της αποκαλύψει την πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος του.

    Βίκυ Σταμάτη
    Βίκυ Σταμάτη (Eurokinisi)

    Όπως υποστήριξε η κα Σταμάτη: «ο Κώστας Σημίτης έδωσε το “δαχτυλίδι” στον Γιώργο Παπανδρέου με την προϋπόθεση πως ο τελευταίος θα εξοντώσει τον σύζυγο της. Δεν θα άντεχε ο Παπανδρέου πολύ, πίστευε πως ο φόβος του ήταν ο Τσοχατζόπουλος. Ο άνδρας μου, μου είπε ότι ο Σημίτης είναι ”νονός”. Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει. Δέχθηκε χρήματα από ξένο ηγέτη του αραβικού κόσμου, τα οποία ζήτησε να σταλούν στον Τσοχατζόπουλο. Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Τσοχατζόπουλο, του είπε υπάρχει αυτό το ποσό για σένα και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν. Ο Παπανδρέου που δεν είναι χαζός, φρόντιζε να αλλάξει και νόμισμα στα χρήματα».

    Οι δικαστές προσπάθησαν με αλλεπάλληλες ερωτήσεις να ξεκαθαρίσουν το ασαφές τοπίο των ισχυρισμών της κα Σταμάτη. Ποιος ήταν τελικά ο ξένος ηγέτης; Ο Αραφάτ, υποστήριξε η κατηγορουμένη. Και έγινε τελικά η παραλαβή των χρημάτων; Δεν το γνωρίζει η κα Σταμάτη, που δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει φαρμακερά βέλη στην οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ανευρέθησαν στη λίστα Λαγκάρντ, ψάχνουν να βρουν τη μαμά τους (Παπανδρέου) δεν ξέρουν αν είναι».

    Αφού διευκρίνισε ότι «είναι κάτω από φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσει να μιλήσει στο δικαστήριο», η Βίκυ Σταμάτη είπε: «Είτε τους αρέσει είτε όχι εγώ δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες. Φέρθηκα πολύ γενναία και αναφέρθηκα σε γεγονότα που έχουν σχέση με ηγετική του Αραβικού κόσμου και έναν πρώην πρωθυπουργό. Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή, η φωνή και η διαθήκη του άνδρα μου, υπάρχουν πράγματα που τα έχει γράψει και θα δοθούν εκεί που πρέπει».

    Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη
    Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη

    Ο εφιάλτης και η πρώην

    Ο Νίκος Ζήγρας, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, ήταν ο άνθρωπος που με τις χειμαρρώδεις απολογίες του άνοιξε ακόμα περισσότερο τη βεντάλια των αποκαλύψεων για την περίοδο της υπουργίας Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας.

    Για την κα Σταμάτη ο άνθρωπος αυτός είναι ο… εφιάλτης. Έτσι τον αποκαλούσε στην απολογία της: «Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του. Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας, ο οποίος είχε ένα μεγάλο κόμπλεξ γιατί ήθελε να είναι ο Άκης στη θέση του Άκη».

    Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο σύζυγός της. «Σήμερα ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στην εντατική χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη. Ο Ζήγρας βρέθηκε στη Γερμανία σε μια κλινική που δεν μπορείτε να περάσετε ούτε εσείς απ έξω κυρία Πρόεδρε η οποία στοίχιζε 50 εκ που τα πλήρωσε ο Τσοχατζόπουλος και ο Ζήγρας τα εισέπραξε μετά από το ΙΚΑ».

    Βίκυ Σταμάτη

    Φαρμακερά ήταν τα βέλη της και προς την πρώτη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου:

    Βίκυ Σταμάτη: Η Μολντενχάουερ μια φορά μου είπε στο τηλέφωνο θα σας καταστρέψω, το κατάφερε μας κατάστρεψε.

    Πρόεδρος: Εκείνη σας κατέστρέψε;

    Βίκυ Σταμάτη: Ως ένα βαθμό ναι, γιατί είχε πολύ καλές σχέσεις με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

    Το μεγαλύτερο «χτύπημα» το φύλαξε για το τέλος: ο Άκης, υποστήριξε, πριν γνωρίσει εκείνη είχε κι άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε μία από τις επικοινωνίες της με την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου: «Όταν μετακινήθηκα στο διαμέρισμα της Νεοφύτου Δούκα, κάποια στιγμή δέχθηκα τηλεφώνημα από την πρώην σύζυγο του άνδρα μου. Μου είπε ότι ένα τραπέζι και μία καρέκλα πρέπει να επιστραφούν γιατί αγοράστηκαν στο όνομα Τσοχατζόπουλου. “Ωραία είναι μία ευκαιρία να αποκτήσουμε και λίγο στιλ”. Από τις βολές της δεν γλίτωσε ούτε ο Γιάννης Σμπώκος. Η κα Σταμάτη ισχυρίστηκε ότι πρόσωπο που είχε σχέση με το περιβάλλον του άνδρα της, της είπε ότι πρέπει να τον «απομακρύνει γιατί χωρίς να το γνωρίζει είναι η ”τσάντα” του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αυτό μου το είπε και δημοσιογράφος πρώτης γραμμής που μου επισκέφθηκε σπίτι μου, το 2000. Εν άγνοια του Άκη έβαζαν ετικέτες στον εαυτό τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έλληνας αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει τώρα τη Μέρκελ μπροστά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις Γεωργιάδης: Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, θα τηρήσουμε την συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ