• Top Stories

    Video-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τους τζιχαντιστές στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Την ώρα που η Βρετανία μετρά της πληγές της από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, στη δημοσιότητα δίνονται ολοένα και περισσότερα ντοκουμέντα από την επίθεση στο Λονδίνο.

    Η βρετανική Daily Mail δημοσιοποίησε βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν κατά των τριών τρομοκρατών που σκόρπισαν το περασμένο Σάββατο τον τρόμο στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Μπόροου.

    Το οπτικοακουστικό υλικό κατέγραψε ο Ιταλός κινηματογραφιστής Γκαμπριέλε Σκιότο, ο πρώτος άνθρωπος που απαθανάτισε νεκρό τον τζιχανστιστή με τη φανέλα της Άρσεναλ το βράδυ του Σαββάτου.

    «Είμαι αυτόπτης μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η αστυνομία πυροβολεί, προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος» ακούγεται ο 25χρονος κινηματογραφιστής να αναφέρει κατά τη διάρκεια της καταγραφής.

    «Μόλις είδα τους δύο άνδρες να δέχονται τα πυρά των αστυνομικών. Μόνο εγώ είμαι στο δρόμο έξω από την παμπ» λέει ο Σκιότο, ενώ αστυνομικοί τον καλούν να κρυφτεί.

    Στο βίντεο ακούγονται ήχοι ελικοπτέρου και πυροβολισμοί.

    «Είναι σαν μια επιχείρηση του στρατού αυτή τη στιγμή» προσθέτει ο Ιταλός. Το βίντεο διακόπτεται ενώ ένας αστυνομικός καλεί τον 25χρονο Ιταλό για μια ακόμη φορά να απομακρυνθεί.

    Μιλώντας στην Daily Mail λίγο μετά την επίθεση, ο κινηματογραφιστής περιέγραψε τα όσα είδε και βίωσε: «Έπεσαν όλοι νεκροί μέσα σε δευτερόλεπτα. Μπαμ, μπαμ, μπαμ. Οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί. Ήταν σαν ήταν έτοιμοι από καιρό για μια τέτοια επιχείρηση» είπε στο βρετανικό μέσο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 18 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρότερη ταξιδιωτική απαγόρευση ζητεί ο Τραμπ μετά την επίθεση στο Λονδίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλη συναυλία στο Μάντσεστερ προς τιμήν των θυμάτων – Δάκρυα από την Αριάνα Γκράντε πάνω στη σκηνή (pics-video)



    ΣΧΟΛΙΑ