• Top Stories

    Το Βερολίνο «τρέμει» το «σκληρό» Brexit

    • NewsRoom
    Brexit


    Ένα «σκληρό» Brexit μπορεί να προκαλέσει αστάθεια και αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές των οποίων η έκταση και το μέγεθος δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, τονίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Με βάση την έκθεση του υπουργείου, αν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήξουν εγκαίρως σε μια συμφωνία, τότε μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα των αγορών.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, το Βερολίνο ανησυχεί ακόμα ότι η διετής περίοδος διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ε.Ε. δεν θα είναι αρκετή για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια ενδιάμεση λύση.

    Μια άτακτη αποχώρηση («σκληρό» Brexit) θα προκαλούσε δυσλειτουργίες, με τις βρετανικές τράπεζες να μην είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές τράπεζες να ανακαλύπτουν πως δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου, όπως τονίζει σχετικά η έκθεση.

    Κάτι τέτοιο θα είχε σαφώς σημαντικές οικονομικές και συστημικές συνέπειες για την Ευρώπη, προσθέτει η έκθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκπληξη πρώτου μεγέθους: Οι Ευρωπαίοι πολίτες σταματούν να ψάχνουν δουλειά στο Λονδίνο όμως ο εμίρης του Qatar επενδύει 5 δις στερλίνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στουρνάρας: Οι 3 προτάσεις για να έλθει η ανάπτυξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Όλο και πιθανότερο το τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα» λένε οι Αμερικανοί αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ