ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«416,7 εκατομμύρια ευρώ προτίθεται να επιστρέψει το Βερολίνο στην Ελλάδα», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Bild και επισημαίνει: «Η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε εκατοντάδες εκάτ. ευρώ από κέρδη επιτοκίων ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).
Ωστόσο – συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας – το ποσό είναι “κλειδωμένο” στον προϋπολογισμό και απαιτείται το πράσινο φως του γερμανικού κοινοβουλίου για να εκταμιευθεί».
Σύμφωνα πάντα με την Bild: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η ανάγκη για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέρκελ: Οχι σε κούρεμα του ελληνικού χρέους, ναι σε συζήτηση για ελάφρυνση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Προσωρινή τελωνειακή ένωση προτείνει τώρα το Λονδίνο – Προέχουν άλλα θέματα, απαντά η ΕΕ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλήγμα για Τραμπ: Παραιτήθηκαν τρεις CEOs από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόνο οι δύο μεγάλες εταιρείες της ακτοπλοΐας έχουν έσοδα 858,1 εκατ. ευρώ
- Ασφαλιστική αγορά: Τα 2+1 στοιχήματα για το τελευταίο μίλι του 2025 – Οι προσδοκίες και η…ΔΕΘ
- Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις από τις Σπέτσες, το πάρτυ του ζεύγους Κούστα στους Αρκιούς, τα γενέθλια της Maria Martinez de Medinilla στην Marbella
- Η Laopu και το στοίχημα του κινεζικού Cartier
