• Πολιτική

    Τσίπρας: Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει – Μπαράζ επαφών για το χρέος

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) με τον Εσθονό ομόλογό του Γιούρι Ράτας (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Υπέρ μιας καθαρής λύσης για το χρέος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί λύση εντός του Ιουνίου, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός απάντησε ωστόσο: «Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Παλεύουμε για τις 15 Ιουνίου».

    Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε αργότερα ότι «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».

    Κλείνοντας, έστειλε μηνύματα και για το Κυπριακό, λέγοντας πως «η Τουρκία έχει παρελκυστική στάση, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν δείχνει την ίδια πολιτική βούληση με εμάς».

    Μπαράζ επαφών μετά τη συνεδρίαση των G7

    Μετά και τη συνεδρίαση των G7 το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παίρνουν τη σκυτάλη και ξεκινούν μπαράζ πολιτικών επαφών, με νέο γύρο παρεμβάσεων.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες τα προσεχή εικοσιτετράωρα με τους ομολόγους του κκ Μέρκελ-Μακρόν, με τους οποίους και συμφώνησαν να βρίσκονται σε “ανοικτή γραμμή” κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «‘Εφυγε ένας μεγάλος….»: Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παππάς: Αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος στο Eurogroup το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

     



    ΣΧΟΛΙΑ