• Top Stories

    Το τρομερό εξώφυλλο του Charlie Hebdo για το Τέξας: «Ο Θεός υπάρχει»

    • NewsRoom
    Charlie Hebdo


    Στους 33 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών του Τέξας ένεκα του φονικού τυφώνα «Χάρβεϊ», με δεκάδες χιλιάδες Τεξανούς εκτοπισμένους από τα σπίτια τους καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές που θα χρειαστεί χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν.

    Έχοντας ως δεδομένο λοιπόν την συγκεκριμένη κατάσταση, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δείχνει να αγνοεί την τραγική αυτή καταστροφή, προκαλώντας με το τελευταίο του εξώφυλλο.

    Γράφοντας με κεφαλαία γράμματα «Dieu Existe», στα ελληνικά «Ο Θεός υπάρχει», το περιοδικό αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του στους Τεξανούς.

    Κουβαλώντας σβάστικες, θύματα του φονικού τυφώνα απεικονίζονται κάτω από τα νερά του πλημμυρισμένου Τέξας κάνοντας με χέρια και πόδια τον ναζιστικό χαιρετισμό. Όσο για το σχόλιο του περιοδικού; «Ο Θεός έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας» συμπληρώνει κάτω από το αμφιλεγόμενο σκίτσο του το γαλλικό Charlie Hebdo.

    Το προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού: «Ο Θεός υπάρχει. Έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας»

    Το επικρατέστερο σενάριο είναι το Charlie Hebdo με το συγκεκριμένο εξώφυλλο να θέλει να κάνει κάποια νύξη στο γεγονός ότι στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές το Τέξας ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο τη χρονική αυτή στιγμή, όπως από πολλούς σχολιάζεται, πρόκειται για ένα ατυχές σχόλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το νέος πάθος της Κέιτ Μος είναι η διακόσμηση (pic) 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την διώροφη έπαυλη των… σκύλων της Paris Hilton αξίας 275,000 ευρώ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Όλες οι επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι»



    ΣΧΟΛΙΑ