• Top Stories

    Φινλανδία: Άγνωστος επιτέθηκε σε πεζούς με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου – 2 νεκροί, 6 τραυματίες (video)

    • NewsRoom
    Τούρκου


    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, μέχρι στιγμής κρατείται μόνο ένας ύποπτος, ένας νεαρός άνδρας. Παραμένει ασαφές το αν το επεισόδιο αυτό σχετίζεται με τρομοκρατία.

     

    Τούρκου

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 16:30 τοπική ώρα. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας επτά με οχτώ ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα μωρό.

    Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από έναν πυροβολισμό. Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι και συνελήφθη.

    Η αστυνομία ενημέρωσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης και να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Turun Sanomat, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν υπάρχουν νεκροί από την επίθεση αυτή.

    Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν ένα ή περισσότερους πυροβολισμούς, και είδαν τουλάχιστον ένα άτομο βρίσκεται στο έδαφος χωρίς να κινείται.

    Οι αστυνομικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε στην πόλη Τούρκου.

    Ένας ύποπτος πυροβολήθηκε στο πόδι από αστυνομικούς και έχει συλληφθεί. Η αστυνομία ωστόσο ανακοίνωσε ότι αναζητεί και άλλους πιθανούς υπόπτους.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, στην Πλατεία Πουουτόρι-Μάρκετ και κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει το κέντρο της Τούρκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το βίντεο του απόλυτου πανικού: Το λευκό βαν «σαρώνει» τη Λας Ράμπλας και όλοι τρέχουν να κρυφτούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έμεινα κλειδωμένη σε μαγαζί τρεις ώρες» – Ελληνίδα περιγράφει τις δραματικές στιγμές στη Βαρκελώνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θρήνος χωρίς τέλος στη Βαρκελώνη: 35χρονος Ιταλός σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών του



    ΣΧΟΛΙΑ