• Πολιτική

    Το τελικό σχέδιο νόμου για τις συντάξεις – Πώς 200.000 συνταξιούχοι θα χάσουν έως 30 ευρώ από τις επικουρικές

    • NewsRoom
    συντάξεις


    Μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις από 5 έως 30 ευρώ θα υποστούν οι συνταξιούχοι, από το 2019, στο πλαίσιο του νέου 4ου Μνημονίου και των συμφωνηθέντων μέτρων.

    Η “Καθημερινή”, αναφέρει ότι στο τελικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, δεν θα υπάρχει μόνο το πλαφόν του 18% αλλά θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές του προηγούμενου καλοκαιριού.

    Ακόμη, θα καθορίζεται και το πως θα επιβληθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις, αν προκύπτουν προσωπικές διαφορές αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών για τους ελέυθερους επαγγελματίες. Αν οι διαφορές είναι θετικές, δηλαδή μεγαλύτερη σύνταξη από το νέο τρόπο υπολογισμού, τότε από 1/1/19 θα υπάρχουν περικοπές, όχι φυσικά μεγαλύτερες του 18% της κύριας σύνταξης.

    Για τις επικουρικές συντάξεις, όπου υπάρχουν προσωπικές διαφορές ακόμα, -είναι περίπου 200.000- σύμφωνα με υπολογισμούς, στο πλαφόν του 18%, θα περιληφθούν και μειώσεις του 2016.

     Αν, λοιπόν, σε μια επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ, η προσωπική διαφορά είναι 50 ευρώ και κόπηκαν από την περσινή χρονιά άλλα 30 ευρώ, από 1η Γενάρη του 2019, θα κοπούν άλλα 6 ευρώ, για να φτάσει το ποσό του 18% της συνολικής επικουρικής σύνταξης.

    Πηγή: Καθημερινή

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί η Egon Zehnder κάλεσε σε συνέντευξη την Αναστασία Σακελλαρίου. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: Πώς ο Β. Μαρινάκης σε 6 μήνες έβγαλε κέρδος 10 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζήμερος-Μπαλού: Διίστανται οι απόψεις για το θερμό επεισόδιο – Σκληρές ανακοινώσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ