• Top Stories

    Τα «μαζεύει» ο Φλαμπουράρης: Παραποίησαν τη δήλωσή μου για το «πακέτο Γιούνκερ»

    • NewsRoom
    Αλέκος Φλαμπουράρης

    Αλέκος Φραμπουράρης


    Διευκρινίσεις, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, σχετικά με δήλωσή του που κατά τον ίδιο παρερμηνεύτηκε και αφορούσε την αξιοποίηση του «πακέτου Γιούνκερ».

    Ο Αλ. Φλαμπουράρης επεσήμανε: «Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του. Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;»

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε αναφερθεί στο θέμα στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Είχε τονίσει πως «για να αξιοποιηθεί θέλει δύο πράγματα (…) Είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan, θέλει να το εγκρίνεις, θέλει τα έσοδα – έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο. Δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνια», υποστήριξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Business Plan και κοινοτικά κονδύλια: Γιατί δεν ήλθαν τα λεφτά στην Ελλάδα με την λογική Φλαμπουράρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «συρτάρι» τα δισ. του πακέτου Γιούνκερ: Το οικονομικό επιτελείο είχε άλλες προτεραιότητες, λέει η κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κεντροαριστερά: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ