• Top Stories

    Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ – Τι καταγγέλλει για το νέο ΔΣ

    • NewsRoom
    Στεφανίδης ΟΑΣΘ

    Χρ. Στεφανίδης, πρώην πρόεδρος ΟΑΣΘ


    Σε σήριαλ σκοπεύει να εξελιχθεί η υπόθεση με τον ΟΑΣΘ καθώς την ώρα που οι αντιδράσεις για τα μέλη που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο δεν λένε να σταματήσουν, στην υπόθεση φαίνεται πως σύντομα θα εμπλακεί και η δικαιοσύνη.

    Και αυτό καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, αποφάσισε να προσφεύγει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο κ.Στεφανίδης ζητά με σχετικό έγγραφο να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

    Ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζει παράτυπη την άφιξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Επιχειρηματολογώντας για τα όσα λέει ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ υποστηρίζει πως δεν είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως η ΚΥΑ που να ορίζει τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, ώστε να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχώρησης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

    Παράλληλα τονίζει -κάτι που ανέφερε και κατά τη διάρκεια της τελετής – ότι δεν ενημερώθηκε αφενός και αφετέρου δεν δόθηκε καμία προθεσμία για να συνταχθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής.

    Ο κ. Στεφανίδης πάντως υποστηρίζει πώς πρέπει να γίνει «ώστε να διασφαλισθεί αφενός η πιθανότητα αλλοιώσεων ή απώλειας του περιεχομένου τούτων, αφετέρου να διαθέτουμε τα μέλη της απερχόμενης διοικήσεως το σύνολο του αρχείου σε αντίγραφο προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τυχόν (ποινικής ή πειθαρχικής φύσεως ) απόδοση κατηγοριών σε βάρος μας και υπερασπισθούμε προσηκόντως τα δικαιώματα μας».

    Ποια αντίγραφα ζητάει ο πρώην πρόεδρος

    Βάσει του έγγραφου αιτήματος ζητείται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή να χορηγηθεί στην απελθούσα διοίκηση αντίγραφο του συνολικού αρχείου του τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ και πάσης φύσεως εγγράφων που συνάπτονταν με τη δράση του απερχόμενου δ.σ. του ΟΑΣΘ (αντίγραφο βιβλίου πρωτοκόλλου ΟΑΣΘ, αντίγραφο βιβλίου πρακτικών συνεδριάσεων δ.σ. ΟΑΣΘ αντίγραφο συνολικού αρχείου συμβάσεων τηρούμενο στο τμήμα προμηθειών στο τμήμα προμηθειών του ΟΑΣΘ).

    Ο κ. Στεφανίδης επισημαίνει ότι για το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να λάβει τα έγγραφα που ζητάει, ενώ όπως λέει πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία για αποπομπή της νεοδιορισθείσας διοίκησης έως ότου του χορηγηθούν τα αντίγραφα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Οικογενειακή υπόθεση» ο ΟΑΣΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε πρόεδρο τον πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, Στέλιο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον ΟΑΣΘ ο «Τσε Γκεβάρα» των ΑΝΕΛ που ζήτησε να «φυτέψουν μια σφαίρα στον Στουρνάρα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το… success story του ΣΥΡΙΖΑ: Αμετακίνητη στο 21,7% η ανεργία, πάνω από 1 εκατομμύριο χωρίς δουλειά



    ΣΧΟΛΙΑ