• Top Stories

    Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο ο Μακρόν

    AUKUS: Συνεχίζονται τα γαλλικά αντίποινα - Ακυρώθηκε γαλλοβρετανική συνάντηση των υπουργών Άμυνας

    Εμμανουέλ Μακρόν


    Καθαρά υπέρ της Κύπρου τάσσεται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με την με τη γεώτρηση που αρχίζει να πραγματοποιείται στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI.

    Μάλιστα, ο Μακρόν, είχε συζήτηση για αυτό το θέμα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

    Όπως αναφέρει το Real.gr σε δημοσίευμά του, κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο Μακρόν έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα ιδιόχειρο σημείωμα, που έγραφε τα εξής:  «Δεν θα υπάρχει αναστολή» (σ.σ. των εργασιών στην ΑΟΖ της Κύπρου).

    Πάντως, οι Γάλλοι, έχουν κάνει άπαντες να καταλάβουν πως θα προστατεύσουν τις εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και πως θα αποτρέψουν κάθε προσπάθεια που θα έχει ως αποτέλεσμα να θιγεί η εταιρεία Total.

    Φυσικά, τόσο οι κινήσεις και οι δεσμεύσεις των Γάλλων, όσο και των Αμερικανών, ικανοποιούν την ελληνική πλευρά στο έπακρο.

    Τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα ο Μακρόν

    Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφτεί τη χώρα μας στις 7 Σεπτέμβρη, καθώς προσκλήθηκε από τον ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο και θα συναντήσει κατ’ ιδίαν. Όπως είναι φυσικό, θα συναντήσει και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Μάλιστα, αναμένεται να γίνει δεκτός “μετά βαΐων και κλάδων”, αφού η Ελλάδα ξέρει πως λόγω και των ισχυρών δεσμών με την Γαλλία, έχει βρει έναν καλό σύμμαχο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέρ των Ολυμπιακών Αγώνων ο Εμανουέλ Μακρόν – Στηρίζει το «Paris 2024»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακιντζί για Κυπριακό: Η τουρκική πλευρά επέδειξε «ευελιξία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ουάσιγκτον στηρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της



    ΣΧΟΛΙΑ