• Top Stories

    Το ΣτΕ ακύρωσε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Ως μη νόμιμες, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και παράλληλα, την ανάδειξη του Σπύρου Καπράλου στη θέση του προέδρου.

    Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές 13 εκπροσώπων αθλητικών ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών ο αντίπαλος του κ. Καπράλου για την προεδρία, Ισίδωρος Κούβελος. Έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμες οι εκλογές του περασμένου Φλεβάρη, ακύρωσε τα πρακτικά εκλογής των νέων οργάνων και ζητά από την ΕΟΕ να επαναλάβει σε νόμιμη συνεδρίαση τη διαδικασία εκλογής.

    Οι 13 προσφεύγοντες στην αίτηση ακύρωσης αναφέρουν ότι οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν (με ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων) και να οριστεί άλλη νέα ημερομηνία.

    Όμως, την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ, εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

    Η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με την υπ’ αρθμ. 1881/2017 απόφασή της, αναφέρει ότι «ο κ. Νικολάου στον οποίο ανατέθηκε η προεδρία της επίμαχης εκλογικής συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ και ο οποίος είχε απευθύνει την σχετική πρόσκληση στα μέλη της, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης αυτής, κατ΄ εντολή δε αυτού εστάλη προς ενημέρωση των μελών της ΕΟΕ το από 6.2.2017 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την γραμματεία της ΕΟΕ, με συνέπεια ορισμένα από τα μέλη να μη παραστούν στην επίμαχη συνεδρίαση» και συνεχίζει: «Άλλωστε, ο κ. Νικολάου δεν κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 παράγραφος 2 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αλλά όπως δήλωσε, απλώς παρέστη για να ενημερώσει για την αναβολή της».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπαντωνίου-Κουράκου: Νέα ποινική δίωξη για κακούργημα – Κατηγορούνται ότι πούλησαν με παράνομες φορολογικές ενημερότητες τη βίλα της Σύρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Γερουλάνος: Όταν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γύρισε την πλάτη στο όράμα του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ο Ζουγανέλης να ιδρύσει μια λέσχη για να διαβάζουν όλοι μαζί την Κοκκινοσκουφίτσα



    ΣΧΟΛΙΑ