• Πολιτική

    Σταύρος Κοντονής: Επεκτείνεται ο Νόμος Παρασκευόπουλου

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την επέκταση της εξαίρεσης αποφυλάκισης βάσει των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

    Σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι, «σύντομα θα φέρουμε ρύθμιση και θα επεκτείνουμε τις κατηγορίες κρατουμένων, οι οποίοι δε θα μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, πέρα από παραβάτες για αδικήματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, σε βιαστές και σε ανθρωποκτονίες με ορισμένα χαρακτηριστικά».

    Αναφορικά με τον αριθμό όσων αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι ο στόχος της αποσυμφόρησης των φυλακών επετεύχθη καθώς από τους 11.500 κρατούμενους όταν «παρέλαβε» σήμερα στις φυλακές είναι 9.500.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τον εν λόγω νόμο, αφού στο παρελθόν κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν και στη συνέχεια διέπραξαν νέα εγκλήματα.

    Επισήμανε ότι, «Ο γεωργιανός που σκότωσε τον εστιάτορα στην Υδρα βγήκε με το δικό σας νόμοι κύριε υπουργέ. ο Αφγανός που σκότωσε στην Γερμανία την 17χρονή και δημιουργήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο, με τον δικό σας νόμο δεν βγήκε; Και μας λέτε εμάς λαϊκιστές;»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παλαιό Φάληρο: Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν οι ληστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταύρος Κοντονής: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και Δημάρχους για τα δύο νέα Πρωτοδικεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Η συνήθεια του αριστερού πρωθυπουργού «που σέρνει’’ τις διαπραγματεύσεις αντί »να δαγκώσει τη σφαίρα»



    ΣΧΟΛΙΑ