• Top Stories

    Συνεδρίαση – θρίλερ για τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα

    • NewsRoom
    σκουπίδια


    Πολύωρες ήταν οι διεργασίες για την έναρξη της συνεδρίασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ήδη από το πρωί οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκονταν σε εγρήγορση, μετά και την συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Οι διεργασίες δεν επέτρεψαν παρα μόνο μετά τις 16.00 την έναρξη της συνεδρίασης προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

    Το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους συμβασιούχους – απεργούς της ΠΟΕ – ΟΤΑ,τέσσερις προτάσεις.

    Οι προτάσεις είναι οι εξής:

    1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.
    2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
    3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.
    4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομο καζίνο της κόκας στον Άλιμο – Γνωστές τραγουδίστριες στο κύκλωμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άναψαν τα αίματα στη Θεσσαλονίκη – Οι εργαζόμενοι-απεργοί «μπούκαραν» στο Δημοτικό συμβούλιο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους, νοιάζεται μόνο για την εκλογική της πελατεία



    ΣΧΟΛΙΑ