• Top Stories

    Δυσαρεστημένος υπάλληλος κράτησε ομήρους στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ – Ένας νεκρός (upd)

    • NewsRoom


    Ένοπλος άνδρας εισέβαλε νωρίτερα σε εστιατόριο στο Τσάρλεστον στη νότια Καρολίνα με όπλο και πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο για δυσαρεστημένο υπάλληλο.

    Ο δράστης κράτησε ομήρους, ενώ, σύμφωνα με μάρτυρες ο άνδρας ζήτησε από τους πελάτες να απομακρυνθούν, αποκαλώντας τον εαυτό του ως τον «νέο βασιλιά του Τσάρλεστον». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άνδρας βγήκε από την κουζίνα του εστιατορίου Virginia’s King, φορώντας μία ποδιά και κρατώντας στο χέρι ένα ρεβόλβερ. Ακολούθως κλείδωσε την κεντρική πόρτα και άφησε ορισμένους από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο εστιατόριο να αποχωρήσουν από την πίσω πόρτα.

    Τσάρλεστον

    Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο δράστης ήταν ένας υπάλληλος που έπλενε τα πιάτα και απολύθηκε, ενώ το άτομο που πυροβολήθηκε ήταν ο σεφ του μαγαζιού. Σύμφωνα με αναφορές μερίδας των αμερικανικών ΜΜΕ, ο σεφ κατέληξε στο νοσοκομείο.

    Αρκετές ώρες μετά, ανακοινώθηκε ότι ο δράστης δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

    Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως δυσαρεστημένο και εξοργισμένο εργαζόμενο, ενώ είχε κρατήσει ομήρους, πιθανότατα τη διοίκηση του εστιατορίου.

    Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, ένα άτομο έχει χτυπηθεί από σφαίρες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επιβεβαίωσε πως υπήρξαν όμηροι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο ένοπλος κράτησε δύο άτομα εντός του εστιατορίου.

    Στο σημείο είχε σπεύσει ομάδα εξουδετέρωσης βομβών.

    Τσάρλεστον

    Τσάρλεστον



    ΣΧΟΛΙΑ