• Πολιτική

    Σύμη: Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος – Ύποπτος για συσχετισμό με το περσινό πραξικόπημα

    • NewsRoom
    Σύμη


    Ύποπτο περιστατικό συνέβη στην Σύμη. 27 χρονος Τούρκος υπήκοος, εντοπίστηκε και συνελήφθη, με τους αρμόδιους να συσχετίζουν τον άνδρα αυτό με το περσινό πραξικόπημα. Σκέψεις υπάρχουν και για διωγμό του ίδιου για συμμετοχή σε αυτό.

    Πάντως, με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, με το δημοψήφισμα, είναι πολύ πιθανό να εκδιώχθηκε άμεσα. Μάλιστα, έφτασε μόνος, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, σε βραχονησίδα πολύ κοντά στη Σύμη. Ο ίδιος δήλωσε δικηγόρος, δείχοντας μια επαγγελματική ταυτότητα, έχοντας όμως και διαβατήριο.

    Όπως φαίνεται, είχε καλέσει ο ίδιος τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112», όπου λίγο μετά τον βρήκαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε παραλία της βραχονησίδας. Χωρίς καμία διάθεση να κρυφτεί, δήλωσε αυτοβούλως στις Αρχές ότι έφτασε στο σημείο αυτό χάρη σε έναν Τούρκο δουλέμπορο, του οποίου έδωσε 2.500 ευρώ προκειμένου να τον πάει ως εκεί, χωρίς -φυσικά- άλλες παρουσίες στο σκάφος. Όλο αυτό παραξένεψε το Λιμενικό Σώμα.

    Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εξωτερικών και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διερευνούν την υπόθεση, μελετώντας κυρίως το αν τα στοιχεία που έγραφε η ταυτότητα, είναι όντως σωστά και αν το ψάχνουν και οι τουρκικές αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκοπήσεις: Εύκολη η νίκη της Μέι στις επερχόμενες εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνιδιαστική κίνηση από Μέι-Ανακοίνωσε εκλογές στις 8 Ιουνίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται 1 εκατ. «ραβασάκια» με πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

     



    ΣΧΟΛΙΑ