• Ελλάδα

    Σήμερα η συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

    • NewsRoom
    ΠΟΕ ΟΤΑ


    Στις 11 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ή όχι, στους δήμους. Η συνεδρίαση λαμβάνει μέρος μία ημέρα μόλις μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, που παρουσίασε στους εκπροσώπους την νομοθετική ρύθμιση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».

    Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, όμως, οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την ρύθμιση αυτή: «Η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς, στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

    «Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας. Καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

    Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο κ Σκουρλέτης, παρουσίασε σε ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΚΕΔΕ την διάταξη που θα κατατεθεί την Δευτέρα στην Βουλή.

    Ωστόσο και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ έχουν επιφυλάξεις, με τον πρόεδρο, Γιώργο Πατούλη, να σημειώνει ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΚΕΕΛΠΝΟ…

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει μεταξύ άλλων:

    • Η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών.

    • Η εκτεταμένη παραμονή σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να επιζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    • Τα οικιακά απορρίμματα, κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφών, ιδίως νωπών, είναι δυνατό να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    • Παρατεταμένη έκθεση των απορριμμάτων σε σωρούς είναι δυνατό να προσελκύσει διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν φορείς νοσημάτων. Σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι δυνατή η μετάδοση παθογόνων οργανισμών από ζώα ή/και έντομα φορείς, που έχουν μολυνθεί από αστικά απορρίμματα, στον άνθρωπο μέσω δήγματος ή μόλυνσης τροφών ή νερού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Σκουρλέτης παρουσίασε στους συμβασιούχους την νομοθετική ρύθμιση για την καθαριότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα σκουπίδια – Οι κίνδυνοι για την υγεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πρόταση του Μπουτάρη για τα σκουπίδια



    ΣΧΟΛΙΑ