• Top Stories

    Σεϋχέλλες: Βρέθηκαν συντρίμμια – Εξετάζεται αν είναι της πτήσης MH370 που χάθηκε το 2014

    • NewsRoom


    Δύο συντρίμμια βρέθηκαν στις Σεϋχέλες, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. Η πτήση εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014, ενώ κατευθυνόταν στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα. Οι αρχές ήδη ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή τη Μαλαισία.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Σεϋχελών (SCAA) ανέφερε ότι επιστήμονες που έκαναν μελέτες για τα πτηνά και τις χελώνες της χώρας βρήκαν τα συντρίμμια που είχαν ξεβραστεί στο νησί Φαρκάρ.

    «Η κατεύθυνση των θαλασσίων ρευμάτων καθιστά πιθανό να προέρχονται από την ίδια με τα άλλα συντρίμμια (της πτήσης MH370) που έχουν βρεθεί σε χώρες του Ινδικού Ωκεανού», είπε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της SCAA που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Σύμφωνα με τον Μάικλ Πάγιετ, τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, το μεγαλύτερο από τα δύο συντρίμμια είναι μεγέθους 120 επί 30 εκατοστών και φαίνεται να είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. «Μπορεί να είναι τμήμα του καλύμματος του κινητήρα», εξήγησε.

    Η SCAA είναι σε επικοινωνία με τις αρχές της Μαλαισίας που έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση.

    Τι συνέβη το 2014

    Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines χάθηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο. Έκτοτε, παρά τις εντατικές έρευνες στις οποίες μετείχαν πολλές χώρες, δεν έχουν βρεθεί παρά ελάχιστα συντρίμμια του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος γύρος αντιπαράθεσης: H απάντηση του Νίκου Παππά στους καναλάρχες για τις 12 άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πύρινος εφιάλτης στο Ζευγολατιό Κορινθίας: Καίγονται σπίτια – Τραυματίες τρεις πυροσβέστες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Έστελναν κοκαΐνη στην Ελλάδα από τη Βολιβία εμποτισμένη σε διαφημιστικά φυλλάδια και χαρτόνια



    ΣΧΟΛΙΑ