• Top Stories

    Σάλος στη Γαλλία: «Αθώωσαν» 28χρονο που βίασε 11χρονη, υποστηρίζοντας ότι το παιδί συναίνεσε στο σεξ!

    • NewsRoom
    Βιασμός


    Σοκαρισμένη η Γαλλία μετά την απόφαση δημοσίων κατηγόρων να παραπέμψουν σε δίκη έναν 28χρονο που βίασε 11χρονη, όχι για βιασμό, αλλά μόνο για σεξ με ανήλικη, με την δικαιολογία ότι το παιδί συναίνεσε στο σεξ.

    Ο άντρας λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών, την ώρα που εάν ήταν κατηγορούμενος για βιασμό θα πήγαινε φυλακή για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία εφόσον δεν εξανάγκασε την ανήλικη να κάνει σεξ μαζί του χρησιμοποιώντας σωματική βία, δεν πρόκειται για βιασμό.

    Το κορίτσι συμφώνησε με τον άντρα να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, ενώ βρίσκονταν σε ένα πάρκο στο Μοντμανί, ένα προάστιο βόρεια του Παρισιού. Αυτός της είχε πει ότι θα την μάθαινε πώς να φιλάει, αλλά τελικά την βίασε.

    Η οικογένεια του παιδιού υποστηρίζει πως το κορίτσι «είχε παραλύσει» από το φόβο και πως ήταν ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Πίστευε πως ήταν πολύ αργά, πως δεν είχε δικαίωμα να αντισταθεί, πως δεν θα είχε καμία σημασία και συνέχισε στο “αυτόματο”, χωρίς συναίσθημα και χωρίς να αντιδρά», είπε η μητέρα της στην γαλλική ιστοσελίδα «Mediapart».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ιαπωνία: Θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιφυλακτικός ο τόνος της Μέρκελ ενόψει της ομιλίας Μακρόν για την Ευρώπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκλεισε το deal Siemens-Alstom για την συγχώνευση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων τους 



    ΣΧΟΛΙΑ