• Πολιτική

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι νίκη-παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» (video)

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Recep Tayyip Erdoğan


    Σε ένα πανηγυρικό κλίμα στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρτασε την επέτειο από την Άλωση της Πόλης από τον Μωάμεθ τον Β’, τον Πορθητή, το 1453. «Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν για την 564η επέτειο.

    https://youtu.be/QjBSBo2X3vE

    «Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης», τόνισε κατά την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα» της Τουρκίας.

    Η αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης έγινε και φέτος σε ειδική πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο Κόλπο στην περιοχή του Φέτιχ με πολλά πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές από το πλήθος.

    Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» ολόκληρης της Τουρκικής κοινωνίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομιλία του και στη νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Fiinal 4 της Euroleague, καθώς και στην κατάκτηση για 15 η φορά του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας από την άλλη ομάδα της πόλης, την Μπεσίκτας.

    «Η Μπεσίκτας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super Lig. Την συγχαίρω, καθώς επίσης συγχαίρω και την Φερένμπαχτσε για την κατάκτηση του Final 4», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Εδώ θα διεξαχθεί η συνάντηση της Bildeberg

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 στις Σποράδες – Σώθηκε ο πιλότος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί φανατικά τη σειρά «The Crown»



    ΣΧΟΛΙΑ