ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρέτισε τη διάθεση κρατικών ομολόγων της Ελλάδας. Τόνισε ωστόσο πως η Ελλάδα πρέπει τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», πρόσθεσε η ίδια.
Η μακροπρόθεσμη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιοπιστία έχουν ουσιώδη σημασία για την εξασφάλιση της διαρκούς εμπιστοσύνης των αγορών, επέμεινε η ίδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χωρίς πανηγυρισμούς το ΧΑ, με πτώση 0,71% – Μεγάλος ηττημένος ο Mr Jumbo
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε τα πανηγύρια η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της πρώτης εξόδου στις αγορές
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Saxo Bank: Η έκδοση του ελληνικού ομολόγου αποτελεί πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετία: Υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση social media από ανήλικους
- Ιταλία: Η Μελόνι εξετάζει αλλαγές σε κρατικές εταιρείες μετά το πλήγμα της στο δημοψήφισμα
- Το Ιράν απειλεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
- Chevron: Παραμένουν οι ζημιές στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Wheatstone LNG στην Αυστραλία από την κακοκαιρία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.