• Πολιτική

    Προανακριτική: Καλεί τον Γιάννο Παπαντωνίου για εξηγήσεις

    • NewsRoom
    Γιάννος Παπαντωνίου

    Γιάννος Παπαντωνίου


    Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην προανακριτική της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν στην υπόθεση των συμβάσεων των εξοπλιστικών, την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Άμυνας.

    Τα μέλη της Επιτροπής συνεδρίασαν σήμερα Τρίτη για τελευταία φορά πριν τη σύνταξη του πορίσματος, και αποφάσισαν την κλήτευση του πρώην υπουργού.

    Το πόρισμα που θα συνταχθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κοινό, θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στη ολομέλεια της βουλής.

    Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων θα γίνει γνωστό εάν ο κ. Παπαντωνίου θα παραστεί αυτοπροσώπως στη Βουλή την επόμενη Δευτέρα ή εάν θα αποστείλει υπόμνημα.

    Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού και τηης συζύγου του ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ στο ζευγάρι απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ. Παπαντωνίου και μελών της οικογένειάς του στη λίστα Μπόργιανς. Πρόκειται για τον ένα από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται, με αίτημα δικαστικής συνδρομής, στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα εισαγγελική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου: Πώς πούλησε τη βίλα στη Σύρο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Παπακωνσταντίνου: Μετά την καταδίκη του, μάρτυρας για τη λίστα Λαγκάρντ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «φάντασμα» του Καστελόριζου στις συναντήσεις του Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ