• Top Stories

    Πύργος: Σε δύο μέτωπα καίει η φωτιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας

    • NewsRoom

    Φωτό: ilialive.gr


    Σε δύο μέτωπα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάληψη Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το ένα μέτωπο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και το δεύτερο προς την μονή της Ανάληψης.

    Όσον αφορά στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

    Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

    Επίσης, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

    Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Αττική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψινάκης για πυρκαγιές: «Με πήρε 6 το πρωί η Δούρου, πήρα ελικόπτερο και τσακίστηκα!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκκλήσεις πυροσβέστη μέσω Facebook – «Αφυδατωθήκαμε, χρειαζόμαστε νερό και ψωμί»



    ΣΧΟΛΙΑ