• Top Stories

    Οι παρατάσεις στα χαράτσια, στον αντίποδα των επιδοτήσεων στα μπλοκάκια


    Λάθος τρόπους επιλέγει η κυβέρνηση ούτως ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τα ασφαλιστικά χαράτσια των επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων και μπλοκάκηδων που έχουν επιβληθεί από 1/1/2017.

    Αν και η Υπουργός Εργασίας υπόσχεται επιδότηση των εισφορών των μισθωτών με μπλοκάκια, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε 15νθημερη παράταση για την καταβολή των εισφορών του Μαρτίου (12/5 αντί 28/4).

    Συγκεκριμένα :

    Με ανακοίνωση του ο ΕΦΚΑ αναφέρει πως “οι εισφορές Μαρτίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελ. Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.
    Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.
    Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την εξόφληση των εισφορών Μαρτίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής ορίζεται η Παρασκευή 12.5.2017 (αντί της 28.3.2017, όπως αρχικά προβλεπόταν).
    Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή)”.

    Σε συνέντευξή που παραχώρησε η Ε. Αχτσιόγλου, υπογράμμισε πως “το Υπουργείο σχεδιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών των ανθρώπων που έχουν μισθωτή εργασία, αλλά ασφαλίζονται με μπλοκάκι. Αυτό θα στοχεύει σε νέους εργαζόμενους αλλά θα επεκταθεί και περαιτέρω, ανάλογα με τα κονδύλια που θα διατεθούν”.

    Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο 12.000 επί συνόλου 100.000 μπλοκάκηδων έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Συγχρόνως, το ποσοστό είσπραξης των νέων εισφορών επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος των επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών δεν μπορεί να ξεπεράσει το 60% -65%, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό, ακάλυπτα περίπου 100 εκατ. ευρώ στο μηνιαίο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να πάνε στον εισαγγελέα οι επιχειρηματίες που τα έφαγαν με τις Porsche, τα liar jet και τα πούρα. Όχι οι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται αύξηση φόρου από 50 έως 650 ευρώ – Πόσο θα επιβαρυνθούμε από τη μείωση του αφορολόγητου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντικαταστάθηκαν 5 στους 6 συνεργάτες της Ελένης Ράικου – Ποιοι θα είναι οι επίκουροι της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ