• Business

    Παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

    • NewsRoom
    χρηματα


    Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το σενάριο να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα αδήλωτα εισοδήματα.

    Στόχος είναι να δοθεί σε φορολογούμενους η δυνατότητα να υπαχθούν στον νόμο, σε όσους δηλαδή αντικειμενικά δεν μπορούν να τηρήσουν την προθεσμία.

    Το χρονικό περιθώριο που εξετάζεται να δοθεί είναι 2-3 μήνες, ωστόσο όσοι αξιοποιήσουν τη ρύθμιση θα βρεθούν σύμφωνα με το σχέδιο αντιμέτωποι με μια επιπλέον αύξηση στον πρόσθετο φόρο που προβλέπεται για το κλείσιμο των υποθέσεων.

    Βάσει νομοθεσίας, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων είναι η 31 Μαΐου 2017. Παρόλα αυτά, πολίτες και οργανώσεις έχουν ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο ζητώντας παράταση.

     Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν πως οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό στη ρύθμιση ενώ ήδη έχουν βεβαιωθεί προς είσπραξη έσοδα που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, εκείνοι που εντάσσονται στη ρύθμιση εξασφαλίζουν μείωση ή απαλλαγή, υπό προϋποθέσεις, από τις επιβαρύνσεις μη υποβολής, ανακριβούς ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ή καταβολής (πρόσθετους φόρους και πρόστιμα).

    Οι συζητήσεις για την παράταση έχουν γίνει ανάμεσα σε ανώτατα στελέχη του υπουργείου, με επικεφαλής την υφυπουργό Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου.

    Αν και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με ύψος της αύξησης του πρόσθετου φόρου, εκτιμάται ότι αυτή θα κυμαίνεται γύρω στις 2 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η εφορία αναζητά 3.100 κατασκευαστές ακινήτων. Τους ζητάει να αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα εκμεταλλευτείτε την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, ακόμα κι αν δεν έχετε αδήλωτα εισοδήματα

    MH XAΣΕΤΕ: Φοροδιαφυγή: Τα μεγάλα κόλπα



    ΣΧΟΛΙΑ