• Πολιτική

    Π. Φάληρο: Οι Αρχές δεν παραδέχονται την ευθύνη για τη φυγή του δράστη

    • NewsRoom
    Παλαιό Φάληρο


    Πλήρης ασυνεννοησία επικρατεί μεταξύ των Αρχών για την απόδοση της ευθύνης της φυγής του δράστη στο Π. Φάληρο, έπειτα από την 14ωρη παραμονή του σε ντουλάπα διαμερίσματος.

    Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ήδη ερευνά την «επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών», καθώς πιστεύει ότι η δική τους ασυνεννοησία έφερε το φιάσκο αυτό. Μέχρι χθες το βράδυ, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην ληστεία, πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, τη ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, την ΟΠΚΕ και τη σήμανση.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πρώτοι που μπήκαν στο διαμέρισμα, ήταν οι άνθρωποι της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι όπως δήλωσαν, άνοιξαν δύο φορές την ντουλάπα που βρισκόταν ο δράστης, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν στοίβες με ρούχα. Πίστεψαν ότι οι δράστες τα έριξαν κάτων, ψάχνοντας το χρηματοκιβώτιο. Έπειτα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ξέροντας ότι η ντουλάπα είχε ελεγχθεί, δεν έκαναν τον κόπο να την δουν ξανά. Όμως, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, την εξέτασε εκ νέου , δίχως πάντως να εντοπίσει κάτι επιλήψιμο. Κάθε υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη, σχετικά με την ευθύνη, χωρίς να παραδέχεται καμία τίποτα.

    Το πιο απίστευτο της υπόθεσης, είναι αυτό που πραγματοποίησε η Σήμανση. Οι άνδρες της, αναζήτησαν στοιχεία στην εξωτερική πλευρά των φύλλων της ντουλάπας, κρίνοντας όμως ασήμαντο το να πράξουν το ίδιο και στο εσωτερικό της, τη στιγμή που οι ληστές, ψάχνοντας χρηματοκιβώτιο, θα μπορούσαν να είχαν αφήσει ίχνη εκεί. Κάτι επίσης φοβερό, είναι το γεγονός ότι κανένας δεν έψαξε εκτενώς τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σπίτι, μήπως και δείχνουν έστω κάποιο μικρό στοιχείο.

    Υπάρχει μια υπόθεση, μήπως ο δράστης κρύφτηκε αρχικά σε άλλο σημείο του σπιτιού, με επικρατέστερο σημείο το μπάνιο -αφού εκεί βρέθηκε μια στοίβα από ρούχα-, με το σενάριο να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ισχύει, απλά κανείς δεν το παραδέχεται για να μην ντροπιαστεί. Σίγουρα οι Αρχές πλήρωσαν το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκεί κάποιος ανώτατος αξιωματικός ώστε να δίνει τον συντονισμό. Οι κακοί υπολογισμοί των υπηρεσιών, όμως, έφερε σε ένα σοκαριστικό τετ -α- τετ τον δράστη με τον γιο της ηλικιωμένης τους διαμερίσματος, ο οποίος λόγω της οσμής που αναδυόταν -αφού ο δράστης αφόδευσε εκεί-, άνοιξε την ντουλάπα και τον είδε μπροστά του, ευτυχώς δίχως να υπάρχει άσχημη εξέλιξη.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ληστή που διέφυγε, ενώ και οι υπόλοιποι δύο που συλλήφθηκαν, θα τιμωρηθούν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Survivor: Παραμένει ακόμα στον Άγιο Δομίνικο η Ειρήνη Κολιδά – Γιατί δεν έχει επιστρέψει στην Αθήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Όλο το «Twitter» είναι με την πλευρά του Σπαλιάρα – Κράζουν την κλίκα των «Διασήμων»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση;

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ