• Top Stories

    Ούτε μία βδομάδα διακοπών δεν μπορούν να κάνουν περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες


    Λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε για μια εβδομάδα τον χρόνο.

    Τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικά. Το 53,6% των Ελλήνων δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στους ουραγούς της ΕΕ.

    Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει ούτε σε έναν στους τρεις Ευρωπαίους.

    Όπως προκύπτει και από το παρακάτω γράφημα της Eurostat tο 33% των νοικοκυριών σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αδυνατούν να πληρώσουν ένα επταήμερο ταξίδι.

    Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι Ρουμάνοι με 66,6%. Ακολουθούν οι Κροάτες με 62,8%, οι Βούλγαροι με 56,4% και στην τέταρτη από το τέλος θέση, οι Ελληνες.

    Tην τελευταία πενταετία το ποσοστό των κατοίκων που δεν είναι σε θέση να κάνουν διακοπές μειώθηκε σε όλα τα κράτη- μέλη με εξαίρεση της Κύπρου, της Δανίας και της Ελλάδας.

    Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν για την Ελλάδα, το 53,6% των πολιτών αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπών, ενώ πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 51.2%.

    Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Αυστρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν περιμέναμε πως αυτοί οι 15 ηθοποιοί είναι τόσο πλούσιοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΕΕ θέλει να «στριμώξει» τo Google News

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξι τρόποι για να μοιάσετε στους δισεκατομμυριούχους



    ΣΧΟΛΙΑ