• Πολιτική

    Όλγα Γεροβασίλη: «Με σκληρή διαπραγμάτευση φτάνουμε σε βιώσιμη συμφωνία»

    • NewsRoom
    Γεροβασίλη


    Στη σημασία της ήττας της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές, στάθηκε σε δηλώσεις της η Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα, το χαρακτηρίζει ως διακύβευμα των εκλογών και θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό, αφορά όλη την Ευρώπη και όχι μόνο τη Γαλλία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τρομοκρατικές επιθέσεις, που σύμφωνα με την ίδια, έπαιξαν τον ρόλο τους για το αποτέλεσμα.

    Συνέχισε, αναφέροντας την ήττα των μεγάλων κομμάτων, ειδικά των σοσιαλιστών, αλλά και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι κατά της Λεπέν, στηρίζοντας παράλληλα τον Εμανουέλ Μακρόν. Η δήλωση της, για την διαφαινόμενη ήττα της Λεπέν: «Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αφορά την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη».

    Για το αν οι θεσμοί θα επιστρέψουν στη χώρα μας, τόνισε: «Η προσπάθεια για μια συνολική συμφωνία οδεύει προς το τέλος της. Η σκληρή διαπραγμάτευση φτάνει σε αποτελέσματα για μια βιώσιμη συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του χρέους. Οι πολύ μεγάλες προσπάθειες, από την ελληνική κυβέρνηση, έγιναν ώστε να έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία και μετά το 2018 να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».

    Για την συμμετοχή της στη συζήτηση εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση που διεξάγεται στο Παρίσι, μίλησε για την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Οργανισμό για ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ότι κοντεύει φτάσει στην ολοκλήρωσή της: «Κινούμαστε σε δύο άξονες: στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναβάθμιση των ΚΕΠ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

    Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο για την χρηματοδότηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα κονδύλια και, μέσω ΕΣΠΑ, να απορροφήσουμε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Σχεδιάζουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με τίτλο “αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων”, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα των ΚΕΠ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: «κλείνει» 3 μέτωπα τις επόμενες εβδομάδες για την Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον Μάιο η εφαρμογή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς – Ξεπερνούν τις 3.100 οι περιπτώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 27 πλειστηριασμοί στο Lemos International Center & οι νέες…κατασκευαστικές business της V&O



    ΣΧΟΛΙΑ