• Top Stories

    Σε 457.000 υπολογίζονται τελικά τα ανασφάλιστα οχήματα


    Μετά το φιάσκο της πρώτης προσπάθειας ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και που όπως θυμόμαστε είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν «ραβασάκια» για πρόστιμα μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν κλαπεί ή αποσυρθεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντόπισαν τελικά τους πραγματικούς παραβάτες.

    Οι διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα επέστρεψαν δριμύτερες, αυτή τη φορά χωρίς τα λάθη της πρώτης απόπειρας, με τις διεργασίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να είναι πυρετώδεις, καθώς το εγχείρημα δεν είναι απλό.

    Σε δηλώσεις του όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέφερε:

    «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί ή που οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει πινακίδες και μάλιστα πολλές φορές εδώ και 15-20 χρόνια, η έλλειψη μηχανογράφησης δεν βοηθάει ώστε να βρεθεί ο τρόπος να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολίτες που δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης. Φαίνεται ότι αυτή η προσπάθεια αρχίζει να καρποφορεί και στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί επιτέλους η πρώτη πραγματική διασταύρωση».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, μέχρι 31/12/2016 είχαν καταγραφεί 5.700.000 ασφαλισμένα οχήματα, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε σε 6.261.000 οχήματα. Τα ανασφάλιστα οχήματα αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 457.000.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανασφάλιστα IX: Έρχονται νέες διασταυρώσεις. Όλο το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελευταία ευκαιρία για τους ανασφάλιστους οδηγούς



    ΣΧΟΛΙΑ