• Top Stories

    Ο Τραμπ «τα έβαλε» με τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου για τη στάση του μετά την επίθεση

    Τραμπ


    Τα βέλη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στράφηκαν εναντίον του Σαντίκ Καν, λίγες ώρες μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 7 άνρθωποι και 48 τραυματίστηκαν.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει τον δήμαρχο του Λονδίνου για τον τρόπο που αντέδρασε μετά το συμβάν. Ο Καν, ο οποίος είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

    «Οι [τρομοκράτες] θέλουν να μας σταματήσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε … θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις γενικές εκλογές… δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου. Δεν είμαι υπέρμαχος της αναβολής της εκλογικής αναμέτρησης, είμαι παθιασμένος πιστός στη δημοκρατία… Ένα από τα πράγματα που μισούν οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία. Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να επαγρυπνούν, να συνεχίσουν την κανονική τους δραστηριότητα. Το επίπεδο συναγερμού εξακολουθεί να είναι υψηλό… [αυτό] σημαίνει ότι μια επίθεση σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καν.

    «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως ‘δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!’» ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της επίθεσης, είχε εκφράσει την καταδίκη του για το γεγονός και είχε εκφράσει την συμπαράστασή του στη Βρετανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: Σε συλλήψεις 12 υπόπτων έχουν προχωρήσει οι Αρχές – Αυστηρότερη απάντηση στον τρόμο ζητάει η Μέι
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: «Είμαστε στο πλευρό του βρετανικού λαού»



    ΣΧΟΛΙΑ